avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate jupiter_kiron

Activitate jupiter_kiron

Am achitat aproape integral, mai putin 28,43 fractia peste cei 700 si acum tocmai au inchis apa. Va rog sa-mi dati un sfat!
jupiter_kiron a scris:

din cea de 7000 mai sunt doar 190 de plata si celelalte doua emise in apr sunt de 500 si 300.

era Luna Mai nu Apr, scz

Asa, revin cu ceva informatii, teoretic ApaNova poate sa inchida apa conform legii. Practic, se trimit notificari, somatii si apoi afis la adresa. Am sunat cu noaptea in cap la Apa Nova (numarul afisat pe site este non stop dar comercialul incepe la 06,00 asa ca am sunat si am aflat ca nu exista nicio notificare precum ca ar fi vreo inchidere de apa la aceasta adresa, la un anumit termen, desi sunt trei facturi restante iar din cea de 7000 mai sunt doar 190 de plata si celelalte doua emise in apr sunt de 500 si 300. Ceea ce vreau sa spun este ca nimeni de la Apa Nova nu a programat/ anuntat inchiderea apei si cu toate acestea sunt fortata sa platesc de catre, vecinul meu, titularul contractului cu ApaNova ca altfel imi inchide apa. Ce pot face in aceasta situatie??? Va rog !!!
Nu am dormit toata noaptea si doresc tare mult sa rezolv aceasta problema, daca eram in epoca de piatra, probabil ca ieseam cu bata sau un bolovan ca sa imi apar drepturile dar.. in aceasta jungla a zilelor noastre cum credeti ca as putea rezolva?
Credeti ca este cazul sa descchid un alt topic cu aceasta intrebare, poate primesc un raspuns ajutator? As pune titlul: daca sunt restante la apa ptr care ApaNova nu a trimis somatie ca sisteaza furnizarea, cum poate scapa un locatar de amenintarea altui locatar ca_i inchide apa?
Va multumesc tare mult si daca se poate sa ma ajutati va rog, va astept cu nerabdare!
Ioana
freeelis a scris:

Ultima modificare a Legii nr.241/2006 a avut loc prin Legea nr.224/2015 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă si de canalizare nr. 241/2006 , insa in Monitorul Oficial nr. 679/7 septembrie 2015 legea a fost republicata.

Legea 241/2006
[ link extern ]

Vedeti art.31 si art.32.

Am citit articolele, se pare ca poate sa inchida apa. Trebuie sa ma fac bani sau sa stau fara apa pana voi achita, daca nu cumva cunoasteti vreo modificare adusa intre timp acestei legi, va pun in ghilimele un articol din aprilie 2015, aparut in realitatea;

""" Una dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă asociaţiile de proprietari este pe cale de a fi rezolvată. Deputaţii vor să interzică oprirea apei la blocurile sau scările de bloc cu restanţieri, punând capăt unor conflicte interminabile între locatari. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ care completează Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, "operatorii nu mai au dreptul să sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apă, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor vor fi recuperate în instanţă". "Aceste companii care învârt sute de milioane de euro au posibilitatea unui lobby foarte puternic şi va trebui să fim foarte insistenţi ca acest proiect să treacă la Camera Deputaţilor. Am semnale că aceste companii nu-şi doresc asta, ci vor în continuare să-i chinuie pe oameni. Profită de faptul că-i pun pe locatarii unei scări sau ai unui bloc să se certe între ei", ne-a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu, iniţiatorul proiectului legislativ. - See more at: [ link extern ] """ ,
la urmatorul link: [ link extern ] ,
Multumec foarte mult.
Si ca sa ma exprim mai exact , persoana care este noul titular de contract cu Apa Nova, cea de etnie roma, contract ptr care am semnat toti vecinii, are dreptul sa imi inchida apa? Politia ar putea intervenii, i-ar putea interzice politia sau ar putea sa o oblige sa deschida apa? Ptr ca, in cazul in care nu are voie sa imi inchida apa, eu nu pot sa o deschid ptr ca nu am acces la subsolul unde este robinetul si trebuie sa apelez la politie.
Nu stiu daca m-am exprimat exact, voiam sa stiu ultima modificare a legii cu privire la inchisul apei, daca au dreptul sa inchida apa si in ce conditii, termen etc; si ce articol spune acest lucru, adica care este ultimul articol de lege valabil dupa care se inchide sau nu apa; Am citit undeva intr-un articol de ziar prin 2015 ca nu se mai poate inchide apa ptr neplata din cauza epidemiilor, dar acolo nu spunea ce lege si ce articol spun asta; Cand am fost la Apa Nova ptr noul contract ei spuneau ca ne vor inchide apa, deci aveau dreptul; Nu cred ca spuneau doar ca sa ne sperie ... I-am intrebat eu la telefon pe cei de la Apa Nova contracte cand si cum inchid apa dar erau f evazivi, nu a vrut sau nu a stiut sa imi spuna o lege si un articol; O sa caut articolele care mi le-ati dat; Multumesc mult ptr raspuns !
As vrea sa mai mentionez, ca din cauza emotiilor nu stiu daca m-am explicat f coerent, persoana care citeste ceasurile, face calculele, lista si o afiseaza este un locatar care stie contabilitate, nu este contabil, iar cea care ma ameninta ca imi inchide apa, injura si ameninta, este de etnie roma si e cea care a preluat contractul cu Apa Nova, ca altcineva nu a avut curajul sa se bage la asa ""pierderi"", mai doresc sa reamintesc ca nu avem asociatie de locatari iar cea care afiseaza tabelul cu sumele de plata la apa rece, calculeaza metrul cub de apa la 8 lei desi este 5,61, cele doua persoane s_au imprietenit iar prima o instiga pe a doua la violenta si injurii. Banuiesc ca din sumele trecut in plus isi asigura plata consumului lor de apa. Este aceasta evaziune fiscala sau inselaciune dat fiind ca nu se fac aceste lucruri in cadrul unei asociatii de locatari oficiala cu acte.

Multumesc tare mult!
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cand a vut loc ultima actualizare a legii 241/2006, daca aceasta este, si ce articol prevede oprirea furnizarii de apa rece ptr neplata si daca acest lucru este posibil?
Locuiesc intr-un bloc vechi, fara asociatie de locatari. Cativa din ei se ocupau de apa; Acum cateva luni cel ce avea contractul de apa pe numele sau s-a mutat si a cerut rezilierea contratului cu Apa Nova, ptr a i se permite a trebuit sa preia altcineva si s-au iscat niste discutii deoarece erau ""pierderi"" de apa in valoare de 7000 mii lei si oricine ar fi dorit sa preia contractul voia ca suma sa fie achitata; Noii proprietari au cerut lamuriri si cu aceasta ocazie s-a aflat ca ceasul nu a fost citit efectiv de catre Apa Nova de 5 ani. In cele din urma s-a impartit suma la cei 10 locatari si au achitat toti cota parte, mai putin eu care nu i-am avut pe toti si din 700 am achitat 200, ramanand sa dau restul in rate.
In acest moment, sunt amenintata cu inchiderea apei si nu numai, tocmai de una din persoanele raspunzatoare de pierderi, ca imi va inchide apa deoarece Apa Nova va inchide apa ptr neachitarea sumei de 500 de lei, restanta dintr-o factura de 7000. Una din aceste persoane este de etnie roma cu putina pregatire si cu care nu se poate vorbi normal si omeneste, decat cu tipete si injuraturi si amenintari, iar cealalta.. e capul... taraseniei, machiavelica, contabil, care instiga la violenta.
Din aceste motive as vrea sa stiu daca intradevar Apa Nova poate inchide apa sau nu si ce articol si lege spune asta si in baza acestei informatii sa vad cat sunt de indreptatiti sa imi inchida ei mie apa, deoarece am achitat deja o parte din cota care imi revine, desi e un furt si nu o pierdere, restul nu pot sa il achit decat in rate si presupun ca se va lasa cu discutii, tipete, amenintari... si doresc sa chem polotia cand voi ajunge in acest punct. Se pare ca vineri vor sa imi inchida apa.
Va rog un raspuns si niste sfaturi concrete daca puteti si cunoasteti.
MULTULESC F. MULT!
Ioana
VA ROG, STITI UN SITE UNDE POT VEDEA TOATE ACTELE NECESARE CUMPARARII UNEI CASE, in care locuiesc, DIN CENTRUL ISTORIC? s-a dat de curand o noua lege care vizeaza locuitorii din centru istoric, privind modul de intrare in propietate in cazul in care cumpara?

Locuiesc in centrul istoric si intentionez sa-mi cumpar casa in care locuiesc. vreau sa cumpar dar ma tot lovesc de birocratie. am depus cererea de cateva luni. am vecini care au depus de ani de zile. Am rugat sa mi se spuna toate actele necesare ptr a putea cumpara si nu mi s-a spus, evita sa mi se dea informatia corecta, precisa si detaliata si intreaga....:-/:((:( ... si tot nu mi-a spus nimic concret, doar sa mai vin... X-( Poate stiti voi toate actele necesare acestei proceduri sau poate cunoasteti un site unde sunt afisate aceste documente. :)
Mi-e teama ca ne muta cine stie pe unde, prin ce ghetouri din "carton" si ca o sa raman fara casa caci oricum nu cred ca ne vor mai primii inapoi pe cei care nu suntem proprietari.
Aveti un sfat, o sugestie?? Plss!
Va multumesc f. mult!
Nu este vb de mine ci de o cunostinta pe care incerc sa o ajut. Eu sunt femeie. Persoanele in cauza sunt barbati.
Partea vatamata nu a fost audiata desi a cerut termen ca sa-si angajeza avocat. S-a depus un memoriu in care s-au semnalat mai multe nereguli din dosar si cateva cereri, printre care audierea partii vatamate in calitate de martor, care a fost refuzata chiar in instanta dupa ce s-a citit memoriul. S-a spus ca nu este posibil ca partea vatamata sa fie audiata in calitatea de martor ptr inculpat.
Acum s-a terminat prima faza a procesului si se asteapta sentinta. Intrebarea pe care o am este: JUDECATORUL POATE DA O PEDEAPSA DESI ""PROCURORUL A CERUT ACHITAREA""?? IAR DACA DA IN CE PROCENT APROXIMATIV?
MENTIONEZ CA PROCURORUL INITIAL ERA BOLNAV SI UN ALT PROCUROR A CERUT ACHITAREA. ESTE POSIBIL CA PROCURORUL CARE ERA INITIAL SA CEARA ALTCEVA? ISI MAI POATE EXPRIMA OPINIA DACA NU A FOST IN ACEA SEDINTA?
Unul dintre inculpati a avut av angajat iar celalalt un av din oficiu.
Asa, daca se poate da o parere, mai adaug cateva aspecte:
1. procesul verbal de flagrant era scris de mana iar titlul este "proces verbal". Era semnat de 4 lucratori ai politiei si o martora mincinoasa, desi initial ii ridicasera doar 2. Exista proces verbal DE FLAGRANT tip?
2. acest proces verbal era inscris cu o data inaintea zilei comiterii infractiuniii de care erau acuzati
3. exista un alt proces verbal in care se spune ca au fost adusi la politie "fara nici un motiv", acesta era semnat doar de un lucrator al politiei.
4. martora declara, printre altele, ca a lecturat doar o mica parte din ceea ce a semnat si alte lucruri care nu se potrivesc declaratiei initiale desi sustine ca isi mentine declaratia data anterior.
5. dovada de predare a bunurilor, de catre politist partii vatamate, nu este semnata de nici un martor si nu se specifica unde anume se face predarea acelor, presupus, furate bunuri.
6. faptul ca pagubitul reclama o suma mult mai mare decat cea recuperata nu anuleaza flagrantul?
7. in rechizitoriu se pun amprente care se spune ca sunt inapte. de ce oare le mai pune in rechizitoriu?
8. deasemenea pun ca mijloc de proba niste poze de la fata locului, desi acelea nu indica autorul.
Sunt multe care nici nu-mi mai trec prin minte acum. Vreau sa spun totusi ca judecatoarea era mirata cand procuroarea a cerut achitarea pe motiv ca dosarul a fost facut intr-un mod defectuos.
Ce pareri mai aveti? Va rog foarte mult sa-mi spuneti. Multumesc f.f.f.f. mult ptr raspuns.