avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este ultima actualizare a legii 241/2006, privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este ultima actualizare a legii 241/2006, privind inchiderea apei potabile(reci) ptr neplata?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cand a vut loc ultima actualizare a legii 241/2006, daca aceasta este, si ce articol prevede oprirea furnizarii de apa rece ptr neplata si daca acest lucru este posibil?
Locuiesc intr-un bloc vechi, fara asociatie de locatari. Cativa din ei se ocupau de apa; Acum cateva luni cel ce avea contractul de apa pe numele sau s-a mutat si a cerut rezilierea contratului cu Apa Nova, ptr a i se permite a trebuit sa preia altcineva si s-au iscat niste discutii deoarece erau ""pierderi"" de apa in valoare de 7000 mii lei si oricine ar fi dorit sa preia contractul voia ca suma sa fie achitata; Noii proprietari au cerut lamuriri si cu aceasta ocazie s-a aflat ca ceasul nu a fost citit efectiv de catre Apa Nova de 5 ani. In cele din urma s-a impartit suma la cei 10 locatari si au achitat toti cota parte, mai putin eu care nu i-am avut pe toti si din 700 am achitat 200, ramanand sa dau restul in rate.
In acest moment, sunt amenintata cu inchiderea apei si nu numai, tocmai de una din persoanele raspunzatoare de pierderi, ca imi va inchide apa deoarece Apa Nova va inchide apa ptr neachitarea sumei de 500 de lei, restanta dintr-o factura de 7000. Una din aceste persoane este de etnie roma cu putina pregatire si cu care nu se poate vorbi normal si omeneste, decat cu tipete si injuraturi si amenintari, iar cealalta.. e capul... taraseniei, machiavelica, contabil, care instiga la violenta.
Din aceste motive as vrea sa stiu daca intradevar Apa Nova poate inchide apa sau nu si ce articol si lege spune asta si in baza acestei informatii sa vad cat sunt de indreptatiti sa imi inchida ei mie apa, deoarece am achitat deja o parte din cota care imi revine, desi e un furt si nu o pierdere, restul nu pot sa il achit decat in rate si presupun ca se va lasa cu discutii, tipete, amenintari... si doresc sa chem polotia cand voi ajunge in acest punct. Se pare ca vineri vor sa imi inchida apa.
Va rog un raspuns si niste sfaturi concrete daca puteti si cunoasteti.
MULTULESC F. MULT!
Ioana
Cel mai recent răspuns: jupiter_kiron , utilizator 17:08, 15 Iunie 2017
Ultima modificare a Legii nr.241/2006 a avut loc prin Legea nr.224/2015 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă si de canalizare nr. 241/2006 , insa in Monitorul Oficial nr. 679/7 septembrie 2015 legea a fost republicata.

Legea 241/2006
[ link extern ]

Vedeti art.31 si art.32.
As vrea sa mai mentionez, ca din cauza emotiilor nu stiu daca m-am explicat f coerent, persoana care citeste ceasurile, face calculele, lista si o afiseaza este un locatar care stie contabilitate, nu este contabil, iar cea care ma ameninta ca imi inchide apa, injura si ameninta, este de etnie roma si e cea care a preluat contractul cu Apa Nova, ca altcineva nu a avut curajul sa se bage la asa ""pierderi"", mai doresc sa reamintesc ca nu avem asociatie de locatari iar cea care afiseaza tabelul cu sumele de plata la apa rece, calculeaza metrul cub de apa la 8 lei desi este 5,61, cele doua persoane s_au imprietenit iar prima o instiga pe a doua la violenta si injurii. Banuiesc ca din sumele trecut in plus isi asigura plata consumului lor de apa. Este aceasta evaziune fiscala sau inselaciune dat fiind ca nu se fac aceste lucruri in cadrul unei asociatii de locatari oficiala cu acte.

Multumesc tare mult!
Nu stiu daca m-am exprimat exact, voiam sa stiu ultima modificare a legii cu privire la inchisul apei, daca au dreptul sa inchida apa si in ce conditii, termen etc; si ce articol spune acest lucru, adica care este ultimul articol de lege valabil dupa care se inchide sau nu apa; Am citit undeva intr-un articol de ziar prin 2015 ca nu se mai poate inchide apa ptr neplata din cauza epidemiilor, dar acolo nu spunea ce lege si ce articol spun asta; Cand am fost la Apa Nova ptr noul contract ei spuneau ca ne vor inchide apa, deci aveau dreptul; Nu cred ca spuneau doar ca sa ne sperie ... I-am intrebat eu la telefon pe cei de la Apa Nova contracte cand si cum inchid apa dar erau f evazivi, nu a vrut sau nu a stiut sa imi spuna o lege si un articol; O sa caut articolele care mi le-ati dat; Multumesc mult ptr raspuns !
Si ca sa ma exprim mai exact , persoana care este noul titular de contract cu Apa Nova, cea de etnie roma, contract ptr care am semnat toti vecinii, are dreptul sa imi inchida apa? Politia ar putea intervenii, i-ar putea interzice politia sau ar putea sa o oblige sa deschida apa? Ptr ca, in cazul in care nu are voie sa imi inchida apa, eu nu pot sa o deschid ptr ca nu am acces la subsolul unde este robinetul si trebuie sa apelez la politie.
freeelis a scris:

Ultima modificare a Legii nr.241/2006 a avut loc prin Legea nr.224/2015 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă si de canalizare nr. 241/2006 , insa in Monitorul Oficial nr. 679/7 septembrie 2015 legea a fost republicata.

Legea 241/2006
[ link extern ]

Vedeti art.31 si art.32.


Am citit articolele, se pare ca poate sa inchida apa. Trebuie sa ma fac bani sau sa stau fara apa pana voi achita, daca nu cumva cunoasteti vreo modificare adusa intre timp acestei legi, va pun in ghilimele un articol din aprilie 2015, aparut in realitatea;

""" Una dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă asociaţiile de proprietari este pe cale de a fi rezolvată. Deputaţii vor să interzică oprirea apei la blocurile sau scările de bloc cu restanţieri, punând capăt unor conflicte interminabile între locatari. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ care completează Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, "operatorii nu mai au dreptul să sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apă, iar debitele utilizatorilor care nu achită contravaloarea serviciilor vor fi recuperate în instanţă". "Aceste companii care învârt sute de milioane de euro au posibilitatea unui lobby foarte puternic şi va trebui să fim foarte insistenţi ca acest proiect să treacă la Camera Deputaţilor. Am semnale că aceste companii nu-şi doresc asta, ci vor în continuare să-i chinuie pe oameni. Profită de faptul că-i pun pe locatarii unei scări sau ai unui bloc să se certe între ei", ne-a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu, iniţiatorul proiectului legislativ. - See more at: [ link extern ] """ ,
la urmatorul link: [ link extern ] ,
Multumec foarte mult.

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate privata in relatia cu apanova Gabislav Gabislav Buna ziua, am o problema cu ApaNova pe care nu reusesc sa o rezolv si anume: tatal meu este proprietarul unui imobil, mai exact o casa la curte, are act de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal, poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau ... (vezi toată discuția)