avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este ultima actualizare a legii 241/2006, privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este ultima actualizare a legii 241/2006, privind inchiderea apei potabile(reci) ptr neplata?

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cand a vut loc ultima actualizare a legii 241/2006, daca aceasta este, si ce articol prevede oprirea furnizarii de apa rece ptr neplata si daca acest lucru este posibil?
Locuiesc intr-un bloc vechi, fara asociatie de locatari. Cativa din ei se ocupau de apa; Acum cateva luni cel ce avea contractul de apa pe numele sau s-a mutat si a cerut rezilierea contratului cu Apa Nova, ptr a i se permite a trebuit sa preia altcineva si s-au iscat niste discutii deoarece erau ""pierderi"" de apa in valoare de 7000 mii lei si oricine ar fi dorit sa preia contractul voia ca suma sa fie achitata; Noii proprietari au cerut lamuriri si cu aceasta ocazie s-a aflat ca ceasul nu a fost citit efectiv de catre Apa Nova de 5 ani. In cele din urma s-a impartit suma la cei 10 locatari si au achitat toti cota parte, mai putin eu care nu i-am avut pe toti si din 700 am achitat 200, ramanand sa dau restul in rate.
In acest moment, sunt amenintata cu inchiderea apei si nu numai, tocmai de una din persoanele raspunzatoare de pierderi, ca imi va inchide apa deoarece Apa Nova va inchide apa ptr neachitarea sumei de 500 de lei, restanta dintr-o factura de 7000. Una din aceste persoane este de etnie roma cu putina pregatire si cu care nu se poate vorbi normal si omeneste, decat cu tipete si injuraturi si amenintari, iar cealalta.. e capul... taraseniei, machiavelica, contabil, care instiga la violenta.
Din aceste motive as vrea sa stiu daca intradevar Apa Nova poate inchide apa sau nu si ce articol si lege spune asta si in baza acestei informatii sa vad cat sunt de indreptatiti sa imi inchida ei mie apa, deoarece am achitat deja o parte din cota care imi revine, desi e un furt si nu o pierdere, restul nu pot sa il achit decat in rate si presupun ca se va lasa cu discutii, tipete, amenintari... si doresc sa chem polotia cand voi ajunge in acest punct. Se pare ca vineri vor sa imi inchida apa.
Va rog un raspuns si niste sfaturi concrete daca puteti si cunoasteti.
MULTULESC F. MULT!
Ioana
Cel mai recent răspuns: jupiter_kiron , utilizator 17:08, 15 Iunie 2017
Asa, revin cu ceva informatii, teoretic ApaNova poate sa inchida apa conform legii. Practic, se trimit notificari, somatii si apoi afis la adresa. Am sunat cu noaptea in cap la Apa Nova (numarul afisat pe site este non stop dar comercialul incepe la 06,00 asa ca am sunat si am aflat ca nu exista nicio notificare precum ca ar fi vreo inchidere de apa la aceasta adresa, la un anumit termen, desi sunt trei facturi restante iar din cea de 7000 mai sunt doar 190 de plata si celelalte doua emise in apr sunt de 500 si 300. Ceea ce vreau sa spun este ca nimeni de la Apa Nova nu a programat/ anuntat inchiderea apei si cu toate acestea sunt fortata sa platesc de catre, vecinul meu, titularul contractului cu ApaNova ca altfel imi inchide apa. Ce pot face in aceasta situatie??? Va rog !!!
Nu am dormit toata noaptea si doresc tare mult sa rezolv aceasta problema, daca eram in epoca de piatra, probabil ca ieseam cu bata sau un bolovan ca sa imi apar drepturile dar.. in aceasta jungla a zilelor noastre cum credeti ca as putea rezolva?
Credeti ca este cazul sa descchid un alt topic cu aceasta intrebare, poate primesc un raspuns ajutator? As pune titlul: daca sunt restante la apa ptr care ApaNova nu a trimis somatie ca sisteaza furnizarea, cum poate scapa un locatar de amenintarea altui locatar ca_i inchide apa?
Va multumesc tare mult si daca se poate sa ma ajutati va rog, va astept cu nerabdare!
Ioana
jupiter_kiron a scris:

din cea de 7000 mai sunt doar 190 de plata si celelalte doua emise in apr sunt de 500 si 300.

era Luna Mai nu Apr, scz

Am achitat aproape integral, mai putin 28,43 fractia peste cei 700 si acum tocmai au inchis apa. Va rog sa-mi dati un sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate privata in relatia cu apanova Gabislav Gabislav Buna ziua, am o problema cu ApaNova pe care nu reusesc sa o rezolv si anume: tatal meu este proprietarul unui imobil, mai exact o casa la curte, are act de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula Popa Victor Tudor Popa Victor Tudor As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal, poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau ... (vezi toată discuția)