avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate ralucarosetti

Activitate ralucarosetti

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu am vrut sa isc nici o discutie religioasa, nici de condamnare. Am nevoie de un raspuns documentat si clar, in afara de ceea ce am gasit pe internet si stiam deja legat de hotararea Cedo care nu este respectata de Romania, dar si de hotararea trunchiata ca nu se mai cere certificatul transcris (eu am inteles ca pentru cetatenii non-UE).
Buna ziua!
la momentul acesta, Romania recunoaste casatoria intre persoane de acelasi gen, care nu sunt cetateni romani, ci UE? Casatoria a avut loc intr-un stat UE care recunoaste casatoria si as vrea sa stiu in plus daca pe sotul viitorului nostru coleg il putem declara ca si coasigurat la sanatate. Multumesc
Multumesc frumos.
Am primit o factura din Uk pt servicii tabere care se desfasoara in Uk. Factura nu are tva pe ea. Intrebarea mea este daca noi trebuie sa platim tva in tara, daca o declaram in 301?
Da, stiu ca nu mai este in UE. Factura primita din Uk nu are tva pe factura. In acest caz cum procedez?
Buna ziua,
Suntem o Asociatie neplatitoare de Tva, dar avem Cui pt. tva intracomunitar. Noi suntem intermediari intre parinti si furnizorul din Uk care organizeaza taberele in Uk. Parintii au platit banii catre noi, facturile au fost emise catre parinti fara Tva, iar cei din Uk ne-au emis facturi noua pt. costurile cu taberele. Taberele se desfasoara in Uk. Intrebarea mea este daca noi platim Tva in Romania pt facturile primite de la cei din Uk. Daca le declaram in declaratia 301. Astept raspuns. Multumesc.
Multumesc
Buna ziua! Dorim sa angajam pe perioada nedeterminata o persoana care este cetatean moldovean, dar are pasaport romanesc cu CNP, valabil 10 ani (scrie pe pasaport ca are cetatenie romana) si are si carte de identitate provizorie cu motivul eliberarii "resedinta CRDS", valabil 1 an si este studenta la facultate in Romania . Cum putem trata angajarea: ca si cetatean roman, sau ca si cetatean moldovean, care poate fi angajat fara aviz doar pentru 9 luni intr-un an? Multumesc