avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Activitate clau27dy

Activitate clau27dy

Răspuns la discuția drepturi
cum a devenit proprietar?
A cumparat casa, a construit-o singur?
In principiu daca este unic proprietar poate face ce vrea, fara acordul copiilor. Doar in momentul in care acesta decedeaza atunci vin mostenitorii.
Nu se percepe comision pentru vizionare. Probabil ati inteles gresit.
Comisionul se percepe pentru intermediere. Dat fiind faptul ca s-a realizat si o promisiune de vanzare iar ulterior s-a semnat contractul de vanzare.... in acest caz...
Răspuns la discuția drepturi
Buna ziua!
Cum a dobandit proprietatea?
Buna ziua!
Am niste clienti care au semnat un contract de vizionare cu agentia imobiliara si au facut si o promisiune de vanzare la biroul agentiei. Cu toate acestea au semnat contractul fara a anunta si bineinteles nu platesc comisionul.
Vrem sa-i actionam in instanta pentru neplata!
Ce ne recomandati?
Răspuns la discuția anulare certificat de mostenitor
In certificatele de mostenitor scrie" sunt straini de succesiune" iar acestea sunt semnate de toti . Acest lucru nu are nici o valoare?
Este vorba de o casa batraneasca iar tatal meu a locuit in ea dupa decesul parintilor lui timp de aproape 20 de ani.
Răspuns la discuția anulare certificat de mostenitor
Buna ziua!

Ei au renuntat la dreptul de mostenire asupra casei prin acele certificate de mostenitor. In toata aceasta perioada in casa a locuit tatal meu.
Răspuns la discuția anulare certificat de mostenitor
Buna ziua!

Eu sunt cea care a deschis subiectul "dezbaterea succesorala"; cu ceva timp in urma. Se pare ca m-am exprimat gresit .
Daca trebuie sa intru din nou in detalii , poate ati uitat,
:
Au fost bunica, bunicul si cei n6 copii ai sai.
A murit bunicul, ulterior, mai exact dupa 6 luni toata lumea a cazut de comun acord sa-i lasa casa celui mai mic dintre copii(tatal mau)
Toata lumea a mers la notariatul de stat unde au dezbatut succesiunea, astfel bunica ramanea cu 1/2 iar cealalta parte de 1/2 i-a revenit tatalui meu. Fratii ranuntand astfel .
Dupa ceva timp a murit si bunica. De data aceasta au mers la notariatul de stat mai repede si anume dupa 2 luni. Fiind perioada atat de scurta aceastia au fost nevoiti sa dea declaratii. Astfel partea bunicii si anume 1/2 ii ramane tatalui meu prin renuntarea fratilor la mostenire.

Acum ceva timp a murit tatal meu. Eu am mers in termenul legal si mi-am dezbatut succesiunea la notariat in baza celor 2 certificate de mostenitor anterioare.
Acum din cei 5 ramasi m-au chemat in instanta 1 sora si copii la doi frati(decedati).
Pentru acest imobil nu s-a emis titlu de proprietate.

Ne judecam de 1 an, am invocat lipsa procesual activa iar ei acum au cerut anularea definitiva a certificatelor de mostenitor.
Se poate sa-mi pierd acest drept?

Multumesc!

Răspuns la discuția anulare certificat de mostenitor
Buna ziua!
Si eu am o problema asemanatoare.Mai exact bunicii mei din partea tatalui au avut 6 copii. Cand a murit bunicul toti fratii impreuna cu bunica au renuntat la mopstenire in favoarea tatalui meu. La decesul bunicii s-a dezbatut din nou succesiunea iar mostenitorii de drept ila acel moment au renuntat la partea lor de mostenire in favoarea tatalui meu.
In urma cu 2 ani tatal meu a decedat iar eu fiind singurul copil mi-am dezbatut succesiunea, bineinteles cu certificatele de mostenitor anterioare. In urma cu 6 luni, rudele ramase in viata din partea tatalui m-au chemat in instanta pentru dezbaterea succesiunii pe motiv ca la momentul renuntarii lor la mostenire imobilul respectiv nu avea act de proprietate.
Nu mi-am angajat inca un avocat si nu stiu daca este necesar, daca ei pot sau nu anula certificatul meu de mostenitor.