avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi

Buna ziua.ma numesc Claudia.
Santem cinci frati,parinti sant separati,mama sa recasatorit legal iar tatal traieste in concubinaj.In actele de proprietate a casei este tatal.
Tatal meu a decis ca casa parinteasca sa o dea cu titlu de proprietate a unui singur frate, specific cat este in viata nu dupa moartea lui.
Este legal? Poate vinde totul unui singur fiu?Si noi ceilali 4 feati sa nu mostenim nimic la moartea lui?Va multumesc astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: monti elena , utilizator 15:59, 10 Iulie 2010
Buna ziua!
Cum a dobandit proprietatea?
tatal meu anca nu a trecut nimic pe numele fratelui .dar este decis.
cum a devenit proprietar?
A cumparat casa, a construit-o singur?
In principiu daca este unic proprietar poate face ce vrea, fara acordul copiilor. Doar in momentul in care acesta decedeaza atunci vin mostenitorii.
Va Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara mă confrunt cu următoarea problema! suntem 8 frați ... Marin Maria 61 Marin Maria 61 Buna seara Mă confrunt cu următoarea problema! Santem 8 frați la părinți și tatăl nostru a decedat în anul 1988 atunci sa discutat că toți să ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Terenul se atribuie proprietarului sau chiriasului? vpacurici vpacurici Parintii au trait in concubinaj, din care au rezultat 3 copii. Mama a decedat in '83. Impreuna au facut o casa,care este pe numele tatalui. Fratele mai mare ... (vezi toată discuția)