avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate Lore Miha

Activitate Lore Miha

Creșa a devenit Instituție cu Statut Juridic din 1 iunie 2022 și a urmat să semnăm pe repede înainte contractele individuale de muncă fără să avem discuții,negocieri dau să nu se aducă la cunoștință modificări.
Astfel am constatat pierderea zilelor de concediu în funcție de vechimea în muncă la aceiași unitate-cresa și s-a fixact 25 zile la toți angajații având vechime la "acest nou loc de muncă" doar un an...Nu s-au luat zilele de concediu calculate în funcție de vechimea în muncă fără să nu se explice nimic.Salariul nu a mai fost crescut în funcție de procent la nivelul salariului minim pe economie stabilit cu 1 ianuarie 2023.S-au făcut noi angajări de infirmiere și îngrijitoare cu dec.2022 cu salarii aproape cât o asistentă medicală cu vechime, diferența fiind de 200 lei, adică 3200 lei față de o as.med cu 3400 lei, în ideea că celelalte infirmiere și îngrijitoare cu vechime primesc doar 2600 lei. Ne-a luat din grila de salarizare încadrarea de PL(Postliceală) și ne-a trecut pe noi asistentelor medicale ca muncitor calificat(M)
Urmează să cer în scris directorului lămuriri și în funcție de răspuns să fac o sesizarea la ITM pentru verificarea neregulilor. Mai precizez că fișa postului am primit-o la 3 luni față de contractul individual de muncă.Nu am primit contractul colectiv de muncă și nici regulamentul de ordine interioară... Sindicatul Învățământului ne-a comunicat că suntem plătiți din Ministerul Învățământului și se aplică contractul colectiv de muncă de la ei iar Administrația Locală-Primar zice că suntem plătiți din bugetul local și că facem parte din bugetarii Administrație Locale Creșa cu Statut Juridic...Vrem zilele de concediu înapoi 12 la număr față de 25 date în noul contract,mărirea salarială și lămurirea salarizării personalului care prestează aceiași muncă infirmiere/îngrijitoare....
Ce mă sfătuiți???
Mulțumesc mult pentru timpul și bunăvoință d-voastră!
O zi binecuvântată!

Cornel Vasile a scris:

Puteti apela la o cautare pe internet si veti gasi.

Da am dovezi și un martor,colega cu care lucrez efectiv de 3 ani

Cornel Vasile a scris:

Aveti dovezi in sustinerea dvs?

De unde să obțin un consultant juridic?
Nu avem sindicat sau reprezentant de sindicat.
Mulțumesc!
O zi binecuvântată!

Cornel Vasile a scris:

Aveți dreptul dreptul să fiti asistat, la cererea dvs, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru sunteți.

prealabile.
În cursul cercetării disciplinare prealabile aveti dreptul să formulați și să susțineti toate apărările în favoarea dvs și să oferiti comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le considerati necesare..

Noi suntem 8 angajate cu bucătăreasă deci fără mine sunt șapte.
Avem superior Directorul nou venit dar din decursul lucrurilor demonstrează că ține cu șefa și cele 5 angajate pentru că a 7-a mă susține pe mine.
Dar la telefon am fost avertizată de director că dacă depun plângerea și o sesizare cu nr de înregistrare,se va începe o anchetă împotriva mea și sunt 7 "oameni" care susțin..., însă nu a menționat de 7 colege.
Poate fi și din afara locului de muncă un martor ținând cont că este o anchetă internă???
Eu vreau să dovedesc că șefa și 5 angajate au format de mult timp o "bisericuță" iar pe mine mai ales,m-a hărțuit moral în ședințele ei,care azi nu le mai poate ține că nu mai are în atribuții acest lucru,m-a jignit,umilit, acuzat în repetate rânduri timp de 10 ani,dar cu cele noi venite,timp de 3 ani.
Și din decembrie de când directorul știe de plângerile mele din 19.12.2022 și dorind să se rezolve pe calea amiabilă,nu am luat atunci nr de înregistrare însă după 3 săptămâni am fost evaluată doar eu.pe 13.01 2023, fără să-mi comunice pe ce bază face asta.(eu am bănuit că e o sesizare făcută pe 12.01.2023) știind ce ameude gând să fac, să depun a 2-a cerere cu plângerile dar am fost împiedicată tot de director spunând să vin în audiență și s-a anulat.A câștigat timp ca să facă ei ceva împotriva mea acuzându-mă de nu știu ce, susținută de 7 "oameni.
Eu am reușit până la urmă să iau 2 nr de înregistrare pentru plângere și sesizare pe 25.01.2923 la o distanță de 13 zile de când bănuiesc că s-a făcut sesizare împotriva mea,pe 12.01.2923

Cornel Vasile a scris:

Nu prea aveti sanse, din ce postati dvs .. avand in vedere ca sunteti doar 7 .. aveti o conducere superioara?

Cum procedez dacă s-a făcut un abuz împotriva mea de către director împreună cu asistentul coordonator și cele 5 colege care constituie un grup abuziv împotriva mea?
Am depus o cerere cu plângerile mele împotriva lor fără Nr de înregistrare cerând directorului o rezolvate pe cale amiabilă pe 19.12.2022 și m-am trezit pe 13.01.2023 cu o evaluare din partea grupului de 5, însă colega mea,a 6-a, mi-a luat apărarea.
Directorul nu mi-a răspuns în ce bază mi s-a făcut doar mie evaluare.
Apoi din 13.01.2023 abuzurile asupra mea din partea celor 5 a continuat.
Pe 16.01.2023 am fost împiedicată să depun a 2-a cerere de data asta cu Nr de înregistrare prin telefonul directorului care m-a avertizat că dacă o depun se începe o anchetă împotriva mea și sunt 7 oameni împotriva mea,noi fiind 7 cu mine.. Mi-a propus o audiență pe 20.01.2023 la care nu a venit scuzând-se.
Pe 25.01.2023 după mini-vacanță am depus cererea plus copie cerere din 19.12.2023 și am depus și o sesizare împotriva grupului de 5 cu ce s-a întâmplat după plecarea directorului pe 13.01.2023 când am fost doar eu evaluată.
Dacă nu-mi permit un avocat cum pot să mă apăr în comisia de cercetare?
Nu trebuie să am un apărător legal desemnat în acea comisie?