avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Creșa a devenit Instituție cu Statut Juridic din 1 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Creșa a devenit Instituție cu Statut Juridic din 1 iunie 2022 ...

Creșa a devenit Instituție cu Statut Juridic din 1 iunie 2022 și a urmat să semnăm pe repede înainte contractele individuale de muncă fără să avem discuții,negocieri dau să nu se aducă la cunoștință modificări.
Astfel am constatat pierderea zilelor de concediu în funcție de vechimea în muncă la aceiași unitate-cresa și s-a fixact 25 zile la toți angajații având vechime la "acest nou loc de muncă" doar un an...Nu s-au luat zilele de concediu calculate în funcție de vechimea în muncă fără să nu se explice nimic.Salariul nu a mai fost crescut în funcție de procent la nivelul salariului minim pe economie stabilit cu 1 ianuarie 2023.S-au făcut noi angajări de infirmiere și îngrijitoare cu dec.2022 cu salarii aproape cât o asistentă medicală cu vechime, diferența fiind de 200 lei, adică 3200 lei față de o as.med cu 3400 lei, în ideea că celelalte infirmiere și îngrijitoare cu vechime primesc doar 2600 lei. Ne-a luat din grila de salarizare încadrarea de PL(Postliceală) și ne-a trecut pe noi asistentelor medicale ca muncitor calificat(M)
Urmează să cer în scris directorului lămuriri și în funcție de răspuns să fac o sesizarea la ITM pentru verificarea neregulilor. Mai precizez că fișa postului am primit-o la 3 luni față de contractul individual de muncă.Nu am primit contractul colectiv de muncă și nici regulamentul de ordine interioară... Sindicatul Învățământului ne-a comunicat că suntem plătiți din Ministerul Învățământului și se aplică contractul colectiv de muncă de la ei iar Administrația Locală-Primar zice că suntem plătiți din bugetul local și că facem parte din bugetarii Administrație Locale Creșa cu Statut Juridic...Vrem zilele de concediu înapoi 12 la număr față de 25 date în noul contract,mărirea salarială și lămurirea salarizării personalului care prestează aceiași muncă infirmiere/îngrijitoare....
Ce mă sfătuiți???

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt as.medical principal pl si lucrez intr-o sectie ... Angela1966 Angela1966 Buna ziua! Sunt as.medical principal PL si lucrez intr-o sectie cu paturi (cardiologie) in cadrul unui Spital Municipal. Lucrez de peste 35 de ani si as avea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt marilena și lucrez ca îngrijitoare copiii ... Marilenaaurelia Marilenaaurelia Bună ziua! Sunt Marilena și lucrez ca îngrijitoare copiii intr o cresa de stat .v as ruga ,dacă se poate, sa ma lămuriți cu un lucru :deși pe contractul ... (vezi toată discuția)
Salarizare traian5566 traian5566 Buna ziua! Sunt asistent medical la o scoala profesionala speciala cu elevi diagnosticati cu tulburari de comportament, deficiente mintale. In urma noii grile ... (vezi toată discuția)