avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate xpbogdan

Activitate xpbogdan

Discuție Formular W-8BEN
Buna ziua. Sunt rezident si cetatean roman. Am un PFA pe norma de venit. Obtin profit din vanzarea unor produse digitale, avand un cont la o website din SUA.
Trebuie sa completez declaratia W8BEN. Download aici [ link extern ]
Numele complet al declaratiei este: Certificate of Foreign Status of Beneficial for United States Tax Withholding adica Certificatul de status ca strain pentru a beneficia de scutire la plata taxelor in Statele Unite.

Aceasta declaratie statueaza locatia unde platesc taxele. Ca urmare a acordului de evitare a dublei impuneri, voi declara in tara in care fac profitul (SUA) ca platesti impozit pentru acel profit la mine in tara (Romania).


Am doua intrebari:
1. La Part 1 / NO 6 Foreign Tax ID Number, ce voi scrie? CNP-ul sau Codul de Identificare Fiscala de pe Certificatul de Inregistrare?

2. Va afecta asta cu ceva felul in care voi fi impozitat in Romania?

Multumesc anticipat
Am sa incerc ceva carti de mediu, desi as avea nevoie strict de legi si reglementari in ceea ce priveste pescuitul in Romania. La biblioteca Centrala din Cluj, sunt sanse sa gasesc ce m-ar interesa. Va multumesc pentru informatiile oferite! Sanatate si spor la munca.
Cer ajutorul unor specialisti in legatura cu prevederi, fonduri UE, legi, privind imbunatatirea situatiei economice din industria pescuitului. Stiu ca exista Rezoluţia Parlamentului European din 19 iunie 2008 si altele, gasind o parte pe internet. Doresc sa stiu in ce carti de avocatura pot gasi despre acest subiect, daca merg la biblioteca. Carti, nu linkuri. Va multumesc, si daca nu ma puteti ajuta.
Pentru o firma de curatenie, prestari servicii, ca sa functioneze in regula, fara probleme sau amenzi, am auzit ca trebuie o autorizatie pentru aceasta din partea primariei. Puteti sa ma ajutati in privinta aceasta, cine se afla in tema cu acest subiect ? Multumesc mult !
Am o firma SRL, platitor TVA si cu impozit pe profit, certificatul eliberat in data de 16.10.2008. Din ce stiu eu, trebuie sa depun declaratia 010 ( declaratia de inregistrare fiscala), in termen de 30 de zile. Mai sunt cumva alte declaratii care trebuie depuse intr-un termen limita? Va multumesc
Răspuns la discuția subventia angajatorului
va multumesc pentru informatiile oferite. Toata stima !
Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii absolventi ?