avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate simona60

Activitate simona60

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie
Sunt 3 frati iar dupa moartea tatalui 2 dintre ei au cedat drepturile fratelui mai mic prin certif notarial.Dupa moartea mamei toti 3 vor sa participe la succesiune.Problema este ca nu exista titlu de proprietate si nici autorizatie de constructie pt casa (casa construita in 1954 ) . Eu si fratele predecedat am dori sa locuim acolo dar fratele mai mic se comporta ca unic proprietar. Succesiunea nu se poate face din lipsa documentelor.
Pentru obtinerea titlului de proprietate asteptam deja de 3 ani , iar un proces de uzucapiune este de durata si trebuie deschis in numele celor 3 mostenitori. Care sunt posibilitatile legale de a dobindi un act juridic care sa ne dea dreptul de a locui aici pana la finalizarea unui proces de succesiune. Noi platim taxele la impozit pt mama decedata iar fratele cu familia lui ne alunga din curte.Mentionez ca eu am deja 2 camere in aceasta casa , iar fratele strica si construeste dupa bunul plac al sau.
Exista o posibilitate legala de a obtine o hotarire judecatoreasca prin care sa pot locui legal acolo. Mama detine 63 % din aceasta proprietate conf.certificat fiscal.
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU AJUTOR.
multumesc pentru raspuns
Mama mea a decedat in 2017 .Fratele cel mic locuieste acolo, fratele mai mare decedat iar eu sunt cel mijlociu.Am facut succesiune partiala pe un teren Dupa decesul tatalui 1989 cei doi frati au renuntat in favoarea celui mic.Acum pentru succesiunea dupa mama , fratele cel mic nu vrea sa ne mai dea voie sa intram in curtea batrineasca decat anuntat telefonic.
Eu am ocupat o camera din casa batrineasca pentru ca am avut chei de la raposata mama.Toti membrii familiei fratelui cel mic sunt agresivi cu familia mea si nepoata .E legal ce solicita el ? Cum pot rezolva situatia. (Nu avem titlu de proprietate iar casa e din 1954.
Va multumesc anticipat.
Vasile
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: Care este termenul maxim de plata pentru cheltuieli de judecata ,stabilite in urma unui proces de partaj judiciar ? (hotarirea nu specifica decat suma de plata )
Cum trebuie platite, pentru a avea dovada platii , atunci cand partile nu coopereaza ?

Va multumesc.
Soacra decedata din 2017 , avea datorii la taxe si impozite din care o parte au fost achitate de catre sotul meu.Nu s-a facut succesiunea iar ceilalti doi copii nu vor sa plateasca nimic. Fiul cel mic are domiciliul partial in casa mamei ca mostenire primita de la decesul tatalui. ANAF a emis ordin de executare silita.Cum pot fi obligati si celilalti frati sa plateasca aceasta datorie ,cum se poate rezolva legal aceasta situiatie?.

Va multumesc.