avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Va solicit ajutorul in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie:Soacra decedata din 2017 , avea datorii la taxe si impozite din ...

Soacra decedata din 2017 , avea datorii la taxe si impozite din care o parte au fost achitate de catre sotul meu.Nu s-a facut succesiunea iar ceilalti doi copii nu vor sa plateasca nimic. Fiul cel mic are domiciliul partial in casa mamei ca mostenire primita de la decesul tatalui. ANAF a emis ordin de executare silita.Cum pot fi obligati si celilalti frati sa plateasca aceasta datorie ,cum se poate rezolva legal aceasta situiatie?.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:36, 26 Iunie 2023
Datoria o poate achita sotul dvs. si apoi cere impartirea ei catre toti cei ce accepta succesiunea ( sa pastreze chitantele cu care a platit ).

Nu vor amiabil... atunci este posibil, daca nu ati facut succesiunea, ca ANAF sa demareze el succesiunea si apoi sa vanda o parte din bunuri pentru recupererea datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire alisia alisia buna ma numesc andrea si av vrea sa ma lamuriti cu ceva lucruri daca se poate.soacra mea ar dori o lamurire .uitati care este problema.mama ei ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune si iesire din indiviziune constantin2015 constantin2015 Buna ziua, Va expun problema mea. Mama mea locuieste intr-o comuna in judetul Iasi. Fratele mamei a decedat in octombrie 2012. In urma lui a ramas casa si ... (vezi toată discuția)
Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)