avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a decedat in 2017 .Fratele cel mic locuieste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a decedat in 2017 .Fratele cel mic locuieste acolo, ...

Mama mea a decedat in 2017 .Fratele cel mic locuieste acolo, fratele mai mare decedat iar eu sunt cel mijlociu.Am facut succesiune partiala pe un teren Dupa decesul tatalui 1989 cei doi frati au renuntat in favoarea celui mic.Acum pentru succesiunea dupa mama , fratele cel mic nu vrea sa ne mai dea voie sa intram in curtea batrineasca decat anuntat telefonic.
Eu am ocupat o camera din casa batrineasca pentru ca am avut chei de la raposata mama.Toti membrii familiei fratelui cel mic sunt agresivi cu familia mea si nepoata .E legal ce solicita el ? Cum pot rezolva situatia. (Nu avem titlu de proprietate iar casa e din 1954.
Va multumesc anticipat.
Vasile
Cel mai recent răspuns: Iordan Ciprian , Avocat 16:16, 1 Octombrie 2024
Buna ziua, puteti solicita o suma de bani pentru lipsa de folosinta a bunului.
multumesc pentru raspuns
Folosință a bunului în baza cărui act?
Ca după mama încă nu s-a dezbătut succesiunea, iar după tată, a renunțat.
in cadrul actiunii de partaj dupa mama dvs. puteti cere si o suma de bani ca plată lunară a contravalorii lipsei de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune buna ziua, am următoarea situație: dupa moartea ... ela2008 ela2008 Succesiune Buna ziua, Am următoarea situație: Dupa moartea părinților mei și a fratelui meu (părinții doar pe noi ne a avut eu si fratele decedat), ... (vezi toată discuția)
buna buna ziua am si eu o speta legata de succesiuni. in anii 70 a decedat sotul ,in anii80 ... edison edison buna ziua am si eu o speta in anii 70 a decedat sotul ,in anii80 a decedat sotia . potentiali mostenitori 5 copii ,la 6 luni dupa decesul sotiei se dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme popescu1961 popescu1961 Tatal meu a decedat in 2013 si dorim sa facem succesiunea ,urmasi fiind mama,eu ,un frate si fiica unui frate decedat .Desi proprietari sunt in acte parintii ... (vezi toată discuția)