avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Activitate Sanduvas

Activitate Sanduvas

Angajare la stat contract de munca. buna ziua. Participant la concurs pe postul de îngrijitor normă întreagă, perioada nedeterminata. Am luat concursul. Directorul unității dorește să îmi încheie contractul de munca cu perioada de proba. Consider că în perioada de proba mă va da afara pentru că nu a luat postul Cine trebuia. Pot face ceva în privința asta? Știu că în codul muncii poate pune perioada de proba, Dar unde am întrebat, la alte instituții, nu au auzit de perioada de proba in urma unui concurs. Sau mă pot lua că nu era scris in concurs că voi avea perioada de proba? Mulțumesc.
Buna ziua. Daca cumnatul este director si eu administrator de patrimoniu in aceasi unitate de invatamant, suntem in conflict de interese sau nu?
Buna ziua. Sunt angajat intr-o institutie de invatamant de 1 an de zile. Pozitia ocupata este administrator si conform fisei postului sunt si gestionar. La angajarea mea trebuia facut inventar de predare primire a gestiunii insa acest lucru nu s-a intamplat. In momentul cand au venit sa semnez procesul verbal de predare primire am trecut o nota ca nu imi asum raspunderea pentru bunurile materiale din patrimoniu pana la venirea mea deoarece nu s-a facut inventar. In luna decembrie 2022 cand trebuia sa se faca inventar de sf de an nu am fost chemat la inventar si nici macar comisia nu a fost chemata de catre director. Toata procedura era facuta ca sa se faca inventarul dar nu s-a facut. Acum sunt pus sa dau cu subsemnatul de ce nu am facut inventar, in conditiile in care daca as fi preluat inventarul, eu eram cel verificat iar eu sunt oarecum oaspete la inventar. Cunoscand anumite prevederi as dori sa facem inventar citit deoarece pana in 2021 listele se semnau fara citire de catre comisie. Acum eu nu cred ca membrii comisiei au studii economice si/sau tehnice pentru a fi efectuat inventarul corect. Oare ma pot adresa catre vreo institutie care sa trimita un audit extern? Simt ca dept contabilitate vrea sa semnez orbeste si sa imi puna in spate probleme pe care le-a acoperit cativa ani. Ce sa fac oare? Mulțumesc
Buna ziua! Va rog sa ma consiliati cu privire la urmatoarea speta.
Lucrez de 1 an in institutie de stat mai exact invatamant si inca de la angajare am observat ca anumite activitati se fac cum se doreste nu cum spune legea.
Postul ocupat este administrator de patrimoniu iar problemele sunt:
- Predarea primirea inventarului nu s-a facut nici acum in conditiile in care am refuzat primirea inventarului anul trecut deoarece voiau sa o faca pe hartie fara sa se citeasca de catre comisie baza materiala.
- La finalul anului mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa efectuez inventarul deoarece ei considera ca l-am preluat tacit si ca este datoria mea sa fiu inventariat. Am dorit sa fac cum spun ei sa il preiau tot cu conditia ca sa fie citit cum trebuie, nu doar sa semnam hartii de predare primire.
Avand in vedere aceasta revolta personala a mea, Conducatorul unitatii si contabilul m-au scos din schema ca sa nu mai fac eu receptia la bunurile achizitionate(pentru ca vad toate mizeriile pe care le fac ei) si mi-au semnat ei in dreptul administratorului la achizitiile de anul trecut.
Contabilul emite toate documentele din programul informatic si inregistrarea bunurilor din factura nu sunt conforme cu ce este scris in facturi, ulterior le scade valoric nu pe bon de consum . Ideea este ca de la inceputul anului nu mi-a dat nici o decizie dar mi-a promis ca imi va schimba fisa postului si imi va lua toate atributiile din fisa postului care sunt reglementate de lege, mai ales ca este institutie de stat, si nu ma va mai lasa sa fac nimic. In concluzie nu ma lasa sa fac nimic dar totodata daca fac ceva nu imi ia in considerare. ce ma sfatuiti sa fac? nu as vrea sa incep un razboi cu ei legal , nu as vrea sa plec pentru ca mi-ar placea sa imi fac treaba, dar nici sa stau fara sa fac nimic. Va multumesc