Tenta intrebarii este in directia firmei care administreaza si nu-si face treaba. Drepturile de locatar sunt clare. Cu cine pot controla activitatea firmei care adminstreaza Asociatia de locatari. Cu ANAF-ul sau alta institutie?
Societatea care administrează asociatia de proprietari are comisia de cenzori in house, proprie. Din păcate, nu se plătesc ratele, lunar, unei firme care a modernizat ascensorul și nici prestația de service. Avem un venit constant, ca scară din care se pot plăti aceste rate. Am cerut un desfășurător de plăți, firmei care administrează, în calitate de reprezentant al scării, nu ca șef de scară. Dacă nu se conformează solicitării, ce pârghii de control am pentru firma care administrează?
Despre BVB mai știu câte ceva, dar situația expusă e atipică, eram curios dacă există variante de asociere. Desigur tenta e speculativă, dar îmi doresc să particip într-un proiect propus, interesant. Există și lumea afacerilor brută, wild despre care n-avem educație, bazată pe gentlemen agreement, înțelegeri între părți. Mulțumesc de răspunsuri. Nu am bani mulți, dar voi începe să investesc la BVB si extern o sumă lunar, de ordinul 500 ron.
La mulți ani! Am primit o oferta de afaceri să depun o taxă de participare/intrare într-o firmă, pentru care primesc o cotă de acțiuni, cca 10%. Este posibil asa ceva? Care este procedura legală ? Cum as putea urmări apoi recuperarea prin dividente sau altfel, prin contract de consultanță. Firma trebuie să fie o S.A. sau poate fi un S.R.L.? Este posibil să fie doar o escrocherie?
Locuiesc intr-una din cele trei scari ale unui bloc P+8. Avem asociatie de proprietari. De cativa ani o firma cu sediul in scara noastra a inchiriat pe terasa de la scara B, cu acces pe la scara B, un spatiu d epanotaj pentru care plateste chirie la asociatie. Terasa scarii B, unde se face reclama, este proprietatea scarii B, sau a tuturor celor trei scari? CF-ul scarii B este doar pentru apartamentele scarii B si arat cotele indivize si pentru partile comune. Cu legea care vorbeset de condominiu, nu m-am lamurit, daca toate trei scarile alcatuiesc un condominiu sau noi scara B suntem un condominiu?
La scara A a existat pe terasa o antena Vodafone si toate fondurile au fost directionate spre scara A. La scara B vrem sa reparam liftul si toate scarile au pretentii la banii obtinuti pe terasa scarii B.
Banii proveniti de la scara B vor fi impartiti pe toata asociatia?