Va multumesc pentru clarificari! Aveti dreptate ca eu confundam procesul penal cu trimiterea in judecata dupa efectuarea urmaririi penale. Si aveti dreptate nu am o pregatire juridica, ne-activand in domeniu.
Recuzarea procurorului se face prin cerere catre procurorul ierarhic superior? In caz afirmativ, inseamna ca niciodata nu va fi admisa o astfel de cerere, acesta fiind motivul pentru care se incearca stramutarea,
Va multumesc pentru raspuns! Mergand pe logica dumneavoastra, ar insemna ca se poate cere recuzarea procurorului in timpul efectuarii urmaririi penale, nu? :)) Stramutarea se refera la mutarea cauzei in timpul procesului penal (art 73), pe cand trimiterea cauzei la alt parchet art. 326 se refera la efectuarea urmaririi penale (cazul meu). Art.73 si 74 nu se aplica in cazul efectuarii urmaririi penale.
Art 326 din CPP se refera la toti procurorii din cadrul unui Parchet?
Sunt persoana vatamata intr-un dosar penal care a fost clasat fara nici un motiv, precum si plangerea mea impotriva clasarii mi-a fost respinsa, la fel fara nici un motiv. Am reusit prin contestatie ca judecatoarea sa desfiinteze prin hotarare ambele ordonante de clasare si dosarul s-a intors pentru completarea urmaririi penale. Cum au fost fapte grave petrecute in dosar, am facut cerere la ICCJ bine motivata de mutare a dosarului la alt Parchet egal in grad, Aceasta mi-a fost respinsa pe motivul ca art 326 cpp poate dispune mutarea cauzei "ori de cate ori lipsa de impartialitate invocata de subsemnata se rasfrange asupra tuturor procurorilor unui Parchet, in mod colectiv." Ce inseamna acest lucru ca nu l-am gasit nicaieri in codul de procedura penala?
Poate fi respinsa Intampinarea in urma unui Apel din cauza faptului ca intimatul si-a schimbat numele si nu l-a comunicat prin intampinare? Am depus un Apel pe civil si intimatul a raspuns cu Intampinare, dar acesta a dobandit cetatenie spaniola si intre timp are 2 nume de familie pe care nu le-a precizat in intampinare, nici domiciliul nu mai este acelasi si se identifica ca cetatean roman, desi are cetatenie spaniola si a renuntat la cea romaneasca. Pot cere respingerea Intampinarii ca nelegala in acest caz? Va multumesc.
Va multumesc! Da, cuantumul exact pentru ca tatal nu are un venit fix lunar, are un salar variabil influentat de de sporuri. Alta varianta mai usoara nu exista? Sa trimit personal hotararea judecatoreasca tradusa in limba statului UE unde lucreaza la autoritatea locala a fortelor de munca? Ar fi posibil sa obtin fara o alta actiune civila?
Cum pot obtine veniturile din strainatate ale tatalui in cazul in care am o hotarare judecatoreasca din ordonanta presedintiala pentru plata pensiei de intretinere? Precizez ca in hotarare este specificat doar cuantumul de 1/4 din venituri. Va rog un sfat sau o eventuala colaborare.
Pentru ca tatal locuieste in strainatate, s-au schimbat 4 judecatori in dosar, paratul a cerut amanari abuzive, greva judecatorilor, etc. interventii...
Am deschis o actiune civila la un dosar de fond in mai 2021 pentru stabilire pensie de intretinere minor si am cerut de la data depunerii actiunii.
In aprilie 2022, dupa aproape 1 an, am pus pe rol o ordonanta presedintiala tot pentru pensie de intretinere, s-a dat titlul executoriu pana la pronuntarea solutiei de la dosarul de la fond, dar nu precizeaza si data de inceput.
In noiembrie 2023 s-a pronuntat solutia la fond, dar s-a dispus plata pensiei de la pronuntare, si nu de la data depunerii actiunii - mai 2021 cum am cerut.
Este corect asa? Cum ramane cu perioada mai 2021- aprilie 2022? Am pierdut aceasta perioada? Sau este preluata de ordonanta presedintiala care este legata de fond?
Rog o parere si eventuale recomandari. Va multumesc!
Ati apelat la CEDO? Ma intereseaza si pe mine speta aceasta. Multumesc!
Si cu creanta cum ramane? Dupa ce si-a recuperat cheltuielile de executare , executorul nu mai are chef sa faca nimic in scopul recuperarii creantei. Asa orice debitor achita cheltuielile de executare ca sa scape de creanta. Asta este corect?