avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut_137

Activitate Ionut_137

Nu mandat notarial, ci o hotărâre de consiliul local( în 2013) în care mandateaza primarul sa reprezinte consiliul local în instanță.

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Primaria este INTOTDEAUNA reprezentata prin primar! Asa e legea, nu trebuie un mandat notarial.
Dumneavoastra va referiti la mandatele notariale.

Bună seara, va rog sa ma lămuriți și pe mine în legătură cu durata unui mandat de reprezentare în instanță a consiliului local. Consiliul local a emis o hotărâre în 2013 sa fie reprezintati în instanță prin primar. Iar noul cod civil art.2015 prevede ca durata unui mandat de reprezentare în instanță este de 3 ani. Mandatul dat de consiliul local mai este valabil? Mulțumesc!
Bună ziua, va rog sa ma lămuriți la o chestiune juridica de drept comun, am citit zeci de articole juridice și încă sunt nedumerit. Mama este titularul unui litigiu în calitate de chiriaș din fondul locativ de stat din 1983 pana în prezent , care ulterior a fost trecut în administrarea U. A. T prin ordonanță de guvern nr 57/2019. În perioada 2018-2022 a solicitat cumpărarea apartamentului în baza legii 85/1992 și al Decretului-lege nr 61/1990, dar primăria și consiliul local tergiversează să-i vândă locuința. Este locatara și într-o asociație de proprietari, iar vecinii au devenit proprietari după 1990-2000. Tribunalul Contencios Administrativ și Fiscal are competenta sa oblige primarul/primăria /consiliul local /UAT, să-i vândă apartamentul mamei mele în baza legilor sus-menționate? Am introdus și obligația Rem, și nu știu ce alte legi mai exista pentru cumpărarea locuinței pentru ca am invocat aceste legii care sunt vechi, iar OUG nr 57/2019 da peste cap legile vechi, și primăria spune ca nu este obligata sa vanda locuința. Cum trebuie sa procedez?
Mulțumesc pentru răspuns, m-am liniștit. Cu considerație!

Dorin Voicilas a scris:

În cazul acesta nu operează perimarea de drept. Stați liniștit! Trebuie să așteptați redactarea hotărârii.

Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu o lămurire de natura juridică. Judecătoria a transmis dosarul cauzei spre soluționare, instantei de contencios administrativ și fiscal, pentru anulare act administrativ. Pronunțarea a fost dată în septembrie-2022 iar în momentul de față, nici acuma nu am primit hotărârea judecătorească, m-am interesat la judecătorie și mi-au spus sa aștept redactarea hotărârii judecătorești,apoi ulterior vor transfera dosarul către instanța competenta la Tribunal Contencios. M-am documentat despre perimare, si întrebarea mea este dacă perimarea operează de drept în cazul meu, ar trebui sa depun o cerere sa nu opereze perimarea dosarului? Din septembrie 2022 pana în martie 2022 se împlinesc 6 luni, iar judecătoarea nu a terminat de redactat hotărârea. Ce ma sfătuiți sa fac?
Mulțumesc!
Voiam sa le fac pe amândouă, știu ca e noutate, dar e o provocare pentru mine sa dobândesc experienta în domeniul juridic. Noi am fost păcăliți de avocați și executor, și am început sa ma documentez și totodată, să-mi reprezint mama în instanță, ca astfel pierdem locuința din cauza mafiei din primărie.

Madalina Pascu a scris:

Dvs incepeti executarea silita si se va ocupa executorul cu aflarea contului bancar.

Bună ziua, nu avem încredere în executor, Vreau sa fac eu tot demersul :executare silita și validare poprire, cum aflu banca și contul bancar al acestei societăți? Nu vreau sa pierd timpul, pentru ca sentința are valabilitate 3 ani. Mulțumesc!

Madalina Pascu a scris:

Dvs incepeti executarea silita si se va ocupa executorul cu aflarea contului bancar.

Am legalizat sentința, este definitivă din noiembrie 2022. Încă nu am formulat pentru executare silita, pentru ca nu știu cum sa obțin contul IBAN al societății, apoi sa formulez validare poprire iar banca sa fie terț poprit. Nu am încredere în executori,pentru ca societatea este în cârdășie cu primarul și consilieri locali. Consiliul local deține 20%acțiuni la aceasta societate. Mai am încă doua procese pe care tot eu le-am deschis :anulare act administrativ și legea 544/2001 sa obțin actele pentru cumpărarea locuinței. Suntem chiriași de 40 ani, iar aceasta societate a încercat sa ne execute pentru datoria vecinilor care nu și-au plătit întreținerea (20.000lei). E complicat și trebuie sa ma descurc de unul singur în instanță, mafia imobiliara ține cu dinți de apartamentul nostru care este fond locativ de stat.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca sunteti in stadiul de a formula cerere de validare poprire inseamna ca aveti o executare silita demarata. In aceasta situatie, executorul face adresa la toate bancile si banca unde are conturi bancare debitorul va comunica executorului numarul de cont bancar.

Am CUI, dar nu am niciun cont bancar al societății.

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Contul bancar ar trebui sa fie prin actele dumneavoastra de corespondenta cu acea societate.
Nu e chiar asa cu executorii. Mai ales ca dumneavoastra vi-l alegeti si il puteti schimba.

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți cu o problema. O societate comerciala a pierdut un proces, iar noi avem de recuperat 3.000 lei. Problema este ca aceasta societate comerciala are în cârdășie consiliul local și primarul,nu mai zic de executor judecătoresc. Cum pot afla contul bancar al acestei societăți? Îmi trebuie contul bancar ca să depun la judecătorie pentru validare poprire, iar banca sa fie terț poprit. Astfel nu am nici o șansă să pierd timpul cu executorul care poate fi corupt, sa nu mai zic de perimarea din neglijenta executorului.