avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, va rog sa ma lămuriți la o chestiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți la o chestiune juridica de ...

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți la o chestiune juridica de drept comun, am citit zeci de articole juridice și încă sunt nedumerit. Mama este titularul unui litigiu în calitate de chiriaș din fondul locativ de stat din 1983 pana în prezent , care ulterior a fost trecut în administrarea U. A. T prin ordonanță de guvern nr 57/2019. În perioada 2018-2022 a solicitat cumpărarea apartamentului în baza legii 85/1992 și al Decretului-lege nr 61/1990, dar primăria și consiliul local tergiversează să-i vândă locuința. Este locatara și într-o asociație de proprietari, iar vecinii au devenit proprietari după 1990-2000. Tribunalul Contencios Administrativ și Fiscal are competenta sa oblige primarul/primăria /consiliul local /UAT, să-i vândă apartamentul mamei mele în baza legilor sus-menționate? Am introdus și obligația Rem, și nu știu ce alte legi mai exista pentru cumpărarea locuinței pentru ca am invocat aceste legii care sunt vechi, iar OUG nr 57/2019 da peste cap legile vechi, și primăria spune ca nu este obligata sa vanda locuința. Cum trebuie sa procedez?

Alte discuții în legătură

Un imobil care face obiectul legii nr.112/1995 mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr.112/1995 " ART. 9 [b]Chiriaşii titulari de contract ai apartamentelor ce nu se restituie în natură foştilor proprietari sau moştenitorilor ... (vezi toată discuția)
Reprezentanti uat in aga NGabriel NGabriel Buna ziua! Lucrez la o societate(operator de servicii publice) al cărui asociat unic este UAT-ul și până la aceasta dată UAT-ul nu a desemnat ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de serviciu uarevar uarevar buna ziua! daca se poate sa ma ajutati cu o problema. In anul 2003 am incheiat cu Consiliul Local un contract de inchiriere, unde s-a trecut mentiunea ... (vezi toată discuția)