avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare locuinta de serviciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare locuinta de serviciu

buna ziua! daca se poate sa ma ajutati cu o problema.

In anul 2003 am incheiat cu Consiliul Local un contract de inchiriere, unde s-a trecut mentiunea "locuinta de serviciu", contractul de inchiriere fiind accesoriu contractului meu de munca.Precizez ca sunt angajat MIRA-politist.
Contractul meu de inchiriere a expirat in august anul trecut, astfel ca doresc cumpararea acestei locuinte.
M-am interesat la primarie despre acest demers, insa mi s-a spus ca nu este cu putinta fiind vorba de LOCUINTA DE SERVICIU.
As vrea sa cer pe calea instantei radierea mentiunii de LOCUINTA DE SERVICIU, intrucat am studiat legea 85/1992 si 61/1990 si am vazut ca LOCUINTA DE SERVICIU este CONSTRUITA DIN FONDUL DE STAT SAU AL UNITATII ANGAJATOARE.
Insa aici intervine adevarata problema.Locuinta in speta este construita din fond privat, respectiv este un apartament intr-o fosta casa nationalizata (Decretul 92/1950), deci nu pot cere cumpararea locuintei in baza legilor 85/1992, 61/1990 sau 114/ 2006. De legea 112 nici nu poate fi vorba, iar acum sunt intr-o mare dilema.
CE TEMEI JURIDIC POT AVEA PENTRU CUMPARAREA ACESTEI LOCUINTE?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:08, 25 Mai 2009
Inchirierea unui spatiu, aceleiasi persoane, pe o perioada mai mare (sau cumulata ca la dvs. din 2003) de 5 ani este act de dispozitie si nu mai este act de administrare. Porniti de aici.
Inocentia.
Solicitati ca instanta sa constate ca locuinta aflata in discutie nu face parte din categoria "locuintelor de serviciu" ci face parte din categoria locuintelor care pot fi instrainate (legea 61/1990, 85/1992).
Dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, daca indepliniti conditiile prevazute de lege (61/ 1990) puteti solicita la Primarie "cumpararea" locuintei.
Va trebui insa sa faceti dovada sustinerilor dvs. cu orice mijloc de proba admis de lege.
Este indicat sa apelati la sfatul unui specialist in domeniu prezentandu-i toate inscrisurile pe care le detineti deoarece pentru ca dvs. sa puteti cumpara locuinta despre care ne vorbiti, trebuie schimbat/stabilit regimul juridic al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare casa in 1988, atribuire garsoniera in urma demolarii CamiHu CamiHu Buna seara, Tatal meu a decedat in 11.12.2022… Statea intr-o garsoniera atribuita de stat - cu chirie, in urma demolarii casei sale - proprietate, in anul ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta de serviciu nicoleta0411 nicoleta0411 Buna ziua. Ma intereseaza cum poate fi vandut un apartament dat in folosinta in anul 1990 construit din fonduri de la buget . Este locuinta de serviciu si are ... (vezi toată discuția)
Legea 112 - data construirii Mere_verzi Mere_verzi Buna ziua, As vrea sa stiu daca un imobil (locuinta) construit in 1955 ar fi putut fi nationalizat? Este vorba de un apartament intr-o casa, despre care ... (vezi toată discuția)