avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Activitate Pakooii

Activitate Pakooii

am facut cercetarea, ideea e ca nu stim cum trebuie pontat salariatul. a lucrat 6 ore in ziua respectiva, a primit insa si concediu medical pe ziua respectiva.
Buna ziua! In situatia in care un salariat se accidenteaza dupa 6 ore de munca(din care 4 ore sunt de noapte), merge la spital unde primeste medical, cum trebuie pontat? Bo sau 6 ore din care 4 de noapte?? si daca programul este in ture iar repausul saptamanal nu este in zilele de sambata si duminica, sambata fiind tura iar salariatul prezinta concediu medical, se plateste in aceasta situatie medicalul? multumesc!
Buna ziua! in curand o sa avem negocieri individuale. Colega mea de birou care este subinginera are salariul de incadrare cu 10 milioane mai mare decat al meu. Eu am studii superioare si atributii in plus fata de aceasta. Conducerea stie ca inclusiv parte din atributiile colegei le-am insusit tot eu pentru ca dansa nu s-a descurcat. Exita o lege de care ma pot folosi la negociere pentru a primi macar acelasi salariu? Lucrez intr o societate cu capital de stat.
Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
MULTUMESC FRUMOS!
Asta e ideea , a lasat termen de 30 zile pentru a mi imputa banii ,prin acord sau tribunal. A mentionat lege 19 si o cerere emisa de directorul unitatii :))) (aberatii)Eu vreau sa ma indrept cumva impotriva lui , si a indeplinirii eronate a sarcinilor lui de serviciu si nu stiu cum. Multumesc mult!
Buna ziua. Conform legii 19/2020 , trebuia intocmit un dosar si transim la AJOFM pentru decontarea salariilor pentru anumiti salariati , Nu a fost insarcinat nimeni cu aceasta sarcina. Nici verbal,nici scris. Eu lucrez in cadrul biroului salarizare , fisa postului meu se rezuma doar la intocmirea statelor de plata. Pentru una din lunile in care trebuia depus dosarul...( s a ocupat sefa mea si o alta persoana din biroul contabilitate ,fara sa le fie atribuita sarcina respectiva) nu am primit bani de la AJOFM ,motivul fiind lipsa depunerii dosarului. Acum ,dupa atatia ani , s a sesizat revizorul de gestiune care a decis ca e vina intregului birou salarizare ,drept urmare o sa ne fie imputata suma respectiva. Problema mea , cum m as putea indrepta impotriva acestui revizor care ,oarecum abuzeaza de functia pe care o detine , consider ca sunt considerata vinovata pe nedrept. Ce ma puteti sfatui? Va multumesc!
Buna ziua! Lucrez intr o societate comerciala cu capital integral de stat. De curand am primit o decizie pentru delegare de atributii pentru un salariat aflat in concediul medical. In decizie este specificat faptul ca pe perioada delegarii voi beneficia de toate drepturile salariale aferente postului pe care sunt delegat. Cand am incasat salariul am observat ca am primit doar sporul de conducere aferent postului nu si salariul de incadrare. Motivul a fost ca nu se poate sa se platesca 2 oameni pe acelasi post. Cum este corect? Multumesc!
Buna seara! Cum procedez in cazul in care un salariat pleaca o ora( fara sa l invoiesc) , din timpul.programului? Pot sa i tai o ora? Care e temeiul legal? Multumesc frumos pentru raapuns!
Multumesc frumos!
Buna ziua! In cadrul unui sector unde organigrama prevede un singur post de sef , sunt incadrat ca sef birou. CCM prevede salariul sefului de sector ca x lei ,si salariul unui sef de birou ca y lei . Eu ce salariu ar trebui sa am, cel al sefului de sector sau al celui de birou? Multumesc!