avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Activitate DorinaAlin

Activitate DorinaAlin

Buna ziua,
Sotul are un PFA iar eu particip la activitatea PFA-ului (inscriere facuta la ONRC conform Legii 4/2014). Daca intru in concediu crestere copil, trebuie sa scot mentiunea de la ONRC? Exista riscul sa mi se suspende indemnizatia de crestere copil, chiar daca sotia nu are venituri din acel PFA?
Multumesc
Răspuns la discuția Obligatii fiscale sotie PFA
Va multumesc pentru raspunsuri :)
Răspuns la discuția Obligatii fiscale sotie PFA
Va multumesc!
Si implicit sotia unui PFA nu va aparea cu venituri independente din acel PFA?
Buna ziua!
Daca sotia unui PFA participa în mod obișnuit la activitatea desfășurată de persoana fizică
autorizată, realizand activitati complementare, acest lucru naste obligatii fiscale pentru sotie? Sunt impozitul, contributiile la sanatate si pensie obligatorii sau facultate in acest caz?
Mentionez ca sotia are si CIM cu toate contributiile platite de acolo.
Va multumesc!
Sotul detine un PFA, cod CAEN 6202, incadrat la norma de venit.
Conform OUG 44/2008 si legii 4/2014 particip si eu (sotia) la desfasurarea activitatii economice, pentru a-l ajuta.
Eu am si CIM pe perioada nedeterminata la o companie.
Sunt obligata sa platesc si contributiile CAS si CASS la PFA sau este optional?
De asemenea, se va considera ca eu am venituri individuale din PFA-ul sotului? Intreb in perspectiva in care as intra in concediu crestere copil si nu as dori sa pierd indemnizatia de crestere copil.
Intreprindere familiala si concediu crestere copil
Buna ziua!
Am contract pe perioada nedeterminata la o firma si o Intreprindere Familiala impreuna cu sotul si urmeaza sa intru in Concediu Crestere Copil. Pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca nu suspendam Intreprinderea Familiala cu mentiunea ca doar sotul va incasa venituri. Cum putem demonstra ca doar sotul va incasa venituri?