avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii fiscale sotie PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii fiscale sotie PFA

Buna ziua!
Daca sotia unui PFA participa în mod obișnuit la activitatea desfășurată de persoana fizică
autorizată, realizand activitati complementare, acest lucru naste obligatii fiscale pentru sotie? Sunt impozitul, contributiile la sanatate si pensie obligatorii sau facultate in acest caz?
Mentionez ca sotia are si CIM cu toate contributiile platite de acolo.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DorinaAlin , utilizator 13:55, 25 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are obligatii in ceea ce priveste datoriile fiscale ale PFA
Va multumesc!
Si implicit sotia unui PFA nu va aparea cu venituri independente din acel PFA?
nu ca nu are de ce :)
Va multumesc pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana angajata pe pfa ContSters333991 ContSters333991 Buna ziua. Am un PFA si as vrea sa ma angajez atat eu, cat si sotul. In REVISAL in ce calitatea ne trecem? Mentionez ca, doar eu sunt titularul ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de co-asigurat la sistemul asigurarilor de sanatate? Andruk Andruk Buna ziua, in sistemul de sanatate apar ca neasigurat. Cum pot deveni co-asigurat al sotului meu in conditiile in care eu nu am nici un venit iar el nu este ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Anca Brinzaru Anca Brinzaru buna seara!am si eu o intrebare: sotul meu este PFA, iar eu il ajut; nu am contract de munca cu el, nu are alti angajati; ca sa fie totul legal trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)