avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate stressy

Activitate stressy

Buna ziua,
As dori sa stiu daca mama mea se poate pensiona anticipat, probabil partial, si daca va fi cu penalizare, care este cuantumul acesteia.
Data nasterii este 12 mai 1959, vechimea in munca este de 31 ani (nu stiu grupa de munca, dar a lucrat ca frizer de la inceput, doar in ultimii aprox 10 ani este vanzatoare la o librarie).
Va multumesc
Nu ma poate ajuta nimeni?
Multumesc
Buna ziua,
as dori sa infiintez un magazin on-line cu haine second-hand. As dori sa stiu ce cod Caen se foloseste in aceasta situatie si cam cat m-ar costa infiintarea II (aprox).
Ce calificare ar tb sa am in aceasta situatie?
Ar trebui sa am vreun certificat de igiena (sau cu alta denumire) de la firma de la care procur hainele second-hand?
Multumesc
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Ma uimesc unele intrebari de aici: acest program este adresat exclusiv persoanelor care nu au NICI UN FEL DE PROPRIETATE, nici singuri, nici impreuna cu una sau mai multe persoane.... daca aplicati la acest program impreuna cu o alta persoana, cu un codebitor, sot/sotie de exemplu, iar acesta are o proprietate, sau o cota dintr-o proprietate, este foarte logic ca nu sunteti eligibila pt acest program.
Chiar nu inteleg de ce este atat de neclar........
Si dc ai 1/100 cota dintr-o propr tot proprietar te numesti.....
O zi buna
Multumesc frumos. Acum l-am rugat pe sotul meu sa intrebe la servici dc au contract colectiv de munca incheiat la nivel de societate. Cred ca da, pt ca au peste 25 salariati, e o firma destul de mare.
Sper sa nu avem probleme.
Contractul de munca a incetat cu art 65 alin 1 cf Codului Muncii. Va spuneam ca firma s-a lichidat deja.
Am semnat de mult decizia si astept sa imi trimita cartea de munca.
Buna ziua,
Sunt in CIC, sunt insarcinata din nou si voi naste al doilea copil inainte ca primul sa implineasca 2 ani.
Firma la care lucram s-a lichidat in ian 2009 (in perioada cand eu eram in CIC - si inca sunt).
Pt primul copil am incasat de la firma un de lucram salariul mediu pe unitate la nasterea lui.
Stiu ca in CCM e prevazut ca dc mama nu e salariata, tatal poate solicita acest salariu de la locul sau de munca.
Intrebarea este: eu nu voi fi salariata la momentul celei de-a doua nasteri, dar voi fi in CIC pt primul copil.
In aceasta situatie sotul meu mai are dreptul sa solicite acest salariu?
Nu se considera ca eu am niste venituri?
Multumesc
E in regula, va multumesc mult pt tot. Chiar acum vorbeam cu sotul meu povestindu-i tot ce mi-ati spus si am hotarat sa o lasam pe ea sa ajunga in instanta cu cererea de iesire din indiviziune, fortand-o prin imprejurari sa ajunga la asta. Nu cu violenta sau cu forta... Dar ne mutam acolo 2 zile pe sapt, isi elibereaza sotul meu vechea lui camera din copilarie, camera unde stau copiii surorii lui acum. Suna dureros de trist... ei nu au nici o vina.
Sotul meu va vorbi cu chiriasul, in mod sigur va pleca fara probleme.
Si simpla noastra prezenta acolo, in conditiile in care nici 4 camere nu ii ajung ca spatiu de locuit (are 2 copii)...o va deranja si linistea ei va dispare, asa cum a facut si ea cu viata noastra.
Sunt insarcinata in 9 sapt si numai asta nu vroiam sa avem pe cap acum, sotul meu a iubit-o fff mult pe sora lui, au fost f apropiati, parintii lor au decedat. Dar asa e in viata, ai surprize de unde nu te astepti.
Va rog sa ma scuzati, imi expun probleme personale aici, nu ma plang de obicei prietenilor sau familiei daca avem probleme. Doar ca simt nevoia sa ma eliberez, nu vreau sa mai tin in mine suparare si nici ura.
Odata va plati ceea ce a facut, prin pedeapsa divina....
O zi buna tuturor
Multumesc pt raspuns.
Si inca ceva: aveti idee cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune si ce costuri implica?
Din ce am citit pe forum inteleg ca onorariul unui avocat este confidential, dar macar o idee de suma, 1000 ron sau 3000 ron, macar sa intelegem cum ne situam,daca ne-am putea permite acest lucru acum.
Multumesc
pt brom: va rog din suflet raspundeti-mi si la ultimul mesaj.
multumesc mult