avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata (partiala)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata (partiala)

Buna ziua,
As dori sa stiu daca mama mea se poate pensiona anticipat, probabil partial, si daca va fi cu penalizare, care este cuantumul acesteia.
Data nasterii este 12 mai 1959, vechimea in munca este de 31 ani (nu stiu grupa de munca, dar a lucrat ca frizer de la inceput, doar in ultimii aprox 10 ani este vanzatoare la o librarie).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:23, 22 August 2011
Limita de varsta la 61 de ani si 5 luni.
Pensie anticipata partiala la 56 de ani si 5 luni,daca indeplineste conditia de stagiu de 31 de ani si 5 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea va fi de 45% pentru 5 ani (60 de luni de anticipare)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie conform noii legi tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Ma poate cineva ajuta cu urmatoarea problema: mama mea este actualmente salariata, este nascuta in data de 16.02.1959 si are o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Mitika56 Mitika56 Sotia are 35 ani vechime impliniti in luna noiembrie, nu are ani pe grupe, data nasterii: 28 decembrie 1958. La ce data se poate pensiona anticipat ? Va ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata miri47 miri47 Sunt nascuta la data de 18.11.1960 si lucrez din data de 01.08.1977 pana in prezent cu o intrerupere de 6 luni(ianuarie-iunie 1990) cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)