avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate Fercu Ana

Activitate Fercu Ana

Bună seara.vă rog să -mi răspundeți la o întrebare: dacă decid să fac contestație în instanță, la decizia de recalculare, împotriva cui mă îndrept :Casa teritorială de pensii, sau Casa județeană de pensii, sau Casa Națională de pensii. Mulțumesc mult!
Prin noua formulă de calcul.,stagiul socotit î la punctul de referință, este de 25 ani și nu cel.din sentință, mai mic, iar în cazul acesta ,cuantumul pensiei scade și ,din ianuarie nu mai beneficiez de indexare cu rata inflației,

CHKa a scris:

Stimata @Fercu Ana , nu se intelege deloc - da’ deloc - ce anume ati pierdut . Se intelege ca ati dat in judecata pentru recunoasterea vechimii in grupa , ati castigat si ati primit spor de stagiu , precum si spor de puncte de pensie . Deci , toate drepturile cuvenite pe vechea lege . Ori , daca vi s-au preluat in noua decizie numarul de puncte corect , nu ati pierdut nimic ca bani . In noua lege , stagiul total de cotizare mai are relevanta doar la verificarea stagiului complet necesar iesirii la pensie si , din el , partea care e stagiu contributiv ( pentru calculul punctelor de stabilitate ) . Dvs . fiind deja pensionara , nu se mai pune problema indeplinirii stagiului complet . Sporul de stagiu datorat grupelor oricum nu aduce acel bonus de stabilitate , punctele aferente acestuia le-ati primit deja , deci nu pagubiti cu nimic , chiar daca - presupunem - pe decizie e trecut eronat numarul de ani . Contestati ( daca doriti ) , dar nu vi se va mari pensia .

Bună ziua. Am văzut răspunsul, dar decizia judecătoreacă câștigată în instanță, care are subiect ,tocmai stagiu de cotizare și care a fost pusă în aplicare, pentru condiții speciale, acum. pe noua lege, este anulată,? în baza cărui articol din noua lege ,nu s-a mai ținut cont de o sentință definitivă, menționez că nu am lucrat în condiții normale.Ce se întâmplă cu acea sentință pentru care am plătit avocat,am cheltuit bani și nu puțini.Incă odată,mulțumesc!

Ați înțeles foarte bine ,dar eu am explicat ,că am obținut prin instanță stagiu de cotizare, pus în aplicare ,apoi de acest stagiu de vechime ,prin
legea nouă, nu s-a mai ținut cont de decizia din instanță și mi-a luat în calcul, condiții normale. .Intrebarea mea ,care este baza legală? ,pentru aplicarea acestei legi 360/2023 retroactiv,pentru cei ce au ieșit cu ani în urmă ,pensia fiind considerată un bun câștigat ,iar prin aplicare acestei legi retroactiv ,cuantumul pensiei scade,dar scade și încrederea în statul de drept,după părerea mea, legea trebuia să aibă efect în viitor ,nu retroactiv. Mulțumesc!
Am fost în proces cu casa de pensii, proces câștigat în legătură cu stagiu complet de vechime, pentru condiții grele,lucrând ca inginer la mină ,,sentință civilă definitivă ,existență la dosarul de la casa de pensii, sentință recunoscută și pusă în aplicare ,iar acum, la recalculare pe noua lege 360/2023 ,nu s-a ținut cont de această sentință câștigată luând în calcul, condiții normale, de muncă ,anulând sentința de la instanța de judecata .Intrebarea mea este, care este baza legală ,de anulare a acestei sentințe definitive câștigată în instanță Mulțumesc!
Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat în instanță cu o sentință civilă definitivă ,legal poate fii anulată de o lege nouă, mă refer la legea muncii 360/2023 ? dacă da , care este baza legală, Mulțumesc!
Scuze, la final îmi răspundeți , pe cale de consecință nu este perioadă necontributivă , ce să înțeleg, că este contributivă? am cerut lămurire ,întrucât nu mi-a fost luată în calcul. la recalcularea pensiei .Mulțumesc !
Aplicarea legii 360/2023 , retroactiv, nu contravine Constituției ? a fost pusă în vigoare cu data de 01.09.2024 ,iar recalcularea, în luna august, înainte de aplicarea legii Mulțumesc!
Bună ziua. În perioada 31.07.2004- 15.06.2005,prin Ordonanță 8/2003,am fost în șomaj cu plăți compensatorii, înregistrată la AJOFM, conf L76/2002 ,până în data de 15.06.2005 ,data ieșirii pensie limită de vârstă. Intrebarea mea : pe lege nouă 360/2023 ,dacă această perioadă este contributivă și dacă da, este contributivă ,în baza cărui articol din legea 360 /2023. , sau este socotită doar ca vechime?Mulțumesc și multă sănătate!
Bună ziua. Asociația de locatari există, noi
locatarii blocului vrem doar, să schimb președintele blocului,
avem o nedumerire, trebuie înființată altă asociație de locatari nouă ?Mulțumesc!