avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia Dora

Activitate Silvia Dora

Soluția este procesul?! Primăria are vreo implicare!??

Silvia Dora a scris:

Părinții mei au titlu de proprietate pe 13 arii unde este casa(teren înregistrat și la primăria licalitații, după care se plătește impozitul) Ei nu au intabulat terenul.
Vecinul și-a intabulat terenul în 2004., a lăsat 10 arii teren in loc de 13, a mințit că părinții mei au fost de acord sa rămână doar 10 arii, (nu au avut cum să se opună!! ), primăria a acceptat dosarul incorect... Eu vreau sa intabulez casa pentru succesiune.
Primăria e vinovată că a dat drept de proprietate pe terenul meu, adică, are vreo vină? Ar trebui sa se ocupe primăria de aceasta situație sau eu trebuie saeeg la tribunal? Și pe cine dau in judecata, pe vecin sau Primăria? Eu cred că dacă primaria verifica situația din teren nu se ajungea la așa ceva. Un dosar de intabulare este avizat de primărie? Pot da primăria in judecata? Pot cere despăgubiri pentru încălcarea proprietății pentru că plătesc impozit pe parcela respectiva?

Părinții mei au titlu de proprietate pe 13 arii unde este casa(teren înregistrat și la primăria licalitații, după care se plătește impozitul) Ei nu au intabulat terenul.
Vecinul și-a intabulat terenul în 2004., a lăsat 10 arii teren in loc de 13, a mințit că părinții mei au fost de acord sa rămână doar 10 arii, (nu au avut cum să se opună!! ), primăria a acceptat dosarul incorect... Eu vreau sa intabulez casa pentru succesiune.
Primăria e vinovată că a dat drept de proprietate pe terenul meu, adică, are vreo vină? Ar trebui sa se ocupe primăria de aceasta situație sau eu trebuie saeeg la tribunal? Și pe cine dau in judecata, pe vecin sau Primăria? Eu cred că dacă primaria verifica situația din teren nu se ajungea la așa ceva. Un dosar de intabulare este avizat de primărie? Pot da primăria in judecata? Pot cere despăgubiri pentru încălcarea proprietății pentru că plătesc impozit pe parcela respectiva?
2 ani și 3: luni

raluk0207 a scris:

De cât timp are vânzătorul/donatorul imobilul în proprietate?

Din punct de vedere al taxelor, e mai eficienta/ mai puțin costisitoare donația sau vânzarea unei părți din proprietate către celălalt proprietar,cei doi proprietari nu sunt rude sau soți.
Se plătește impozit la stat sau doar taxe notariale?
Doua persoane au proprietate comună(2 proprietari in acte) . Una poate să cedeze partea fără să facă vânzare?
In cazul in care trebuie sa las drum de exploatare (e drum de acces spre alte proprietăți agricole) din proprietatea mea( e întabulat , e luat deja) -cei spre care e accesul au proprietățile complete, eu am mai puțin.-, e corect??
Multumesc

adriandimitriu a scris:

titlurile de proprietate sunt ... aproximative. masuratorile cadastrului sunt cele pe care va puteti baza.. cereti explicatii comisiei de fond funciar, daca mai este. e foarte tarziu, totusi. restituirile au inceput prin 1993

Oare să fie legal ce s a făcut. Oare am putea, că moștenitori ai celui care are o parte foarte mică, sa facem ceva?

adriandimitriu a scris:

S-ar putea să nu fie nicăieri. Nici acum nu se dezbat succesiuni, peste generații, până când apare unul care vrea să vândă

Pe titlu de proprietate e trecut că ne învecinăm cu drum de exploatare.( e un drum de pământ, agricol, cu acces la terenuri) Pe harta de la ancpi apare ca întabulat și se suprapune cu o parcela de pe titlu( din harta de la topograf am văzut) .Nouă ne lipsește o parte din teren, după măsurători.

adriandimitriu a scris:

Sigur a făcut primăria? Ce anume exploatează?