avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate revendica o moștenire din 1950? Adică ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate revendica o moștenire din 1950? Adică să se verifice ...

Se mai poate revendica o moștenire din 1950? Adică să se verifice cum s-a făcut moștenirea / succesiunea? Și unde trebuie sa caut?
Cel mai recent răspuns: Silvia Dora , utilizator 20:33, 10 Octombrie 2024
Care este situatia juridica sau situatia de fapt la care va referiti? Problema dvs.
Scrieti o poveste scurta (doar daca vreti sa se inteleaga ceva din intrebarea dvs).
Străbunicii au avut un teren , au avut 5 copii. Unul are cea mai mare parte din teren ( cam 1 hectar și jumătate, aproape 70 %din teren, el a îngrijit 2 frati-erau cu deficiente și nu au avut urmasi -,un alt frate are un teren de vreo 20 %din total.-nu știu suprafețele exacte. Al 5-lea a murit în război, a avut 2 copii mici atunci, care au 20 de arii împreună, din acel teren.
Cum pot afla cum s-a făcut moștenirea/succesiune/împărțeala.
Nu știu dacă m-am făcut înțeleasă.
Ca idee ,unul a moștenit 1hectar și jumătate, i-a moștenit și pe ceilalți doi și unul are 20 de arii. Oare ce criteriu a fost? Unde ar trebui sa fie înregistrate astea? Cum se știe care cat are legal? Mulțumesc!!

trandafir2 a scris:

Care este situatia juridica sau situatia de fapt la care va referiti? Problema dvs.
Scrieti o poveste scurta (doar daca vreti sa se inteleaga ceva din intrebarea dvs).

Lll0
S-ar putea să nu fie nicăieri. Nici acum nu se dezbat succesiuni, peste generații, până când apare unul care vrea să vândă
Oare să fie legal ce s a făcut. Oare am putea, că moștenitori ai celui care are o parte foarte mică, sa facem ceva?

adriandimitriu a scris:

S-ar putea să nu fie nicăieri. Nici acum nu se dezbat succesiuni, peste generații, până când apare unul care vrea să vândă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma cu 9 ani ... georgebabiuc1981 georgebabiuc1981 Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma cu 9 ani si bunica anul trecut , au avut trei copii din care unul a decedat cu mai mulți ani in urma ... (vezi toată discuția)
Problema delicata van_allen78 van_allen78 Buna ziua! Care ar ficea mai buna solutie la urmatorul caz: am un teren de 10 ari intravilan, mostenit de la fratele meu care a decedat de 10 ani.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa+teren cu datorii claudela claudela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie: In anul 2013 a murit socrul meu, care avea in proprietate o casa si un teren extravilan pentru care nu a ... (vezi toată discuția)