avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma cu 9 ani ...

Buna ziua, am o nelămurire, bunicul a murit in urma cu 9 ani si bunica anul trecut , au avut trei copii din care unul a decedat cu mai mulți ani in urma având la rândul sau alti patru copii.
Tatăl meu a avut grija de bunica pana a murit dar nu a avut făcut nici un testament sau altceva act in favoarea sa.
La deschiderea succesiuni vor veni frății in viața plus copii de la fratele decedat.
Cum se vor împarți bunurile rămase de la bunici dat fiind faptul ca moștenitorii nu se înțeleg amiabil sa facă la notariat succesiunea si ea se va desfășura in tribunal.
Bunurile sunt următoarele: o bucata teren 21 ari cu o casa in acre au stat bunicii, alte trei bucăți fiecare a câte un hectar in câmp.
Cum se va împarți casa cu terenul de lângă ea?
Ce spune legea in cazul asta?
Cât teren poate sa rămână lângă casa si cât din teren sa fie împărțit la 3?
Am înțeles ca nu se pot împarți in suprafețe mai mici de 10 ari.
Pentru ca a îngrijit o pe bunica tata ar putea avea vre un avantaj?
Multumescc

Alte discuții în legătură

Mostenire Lav22 Lav22 Buna ziua,in anul 1997 mama mea a murit ,anul acesta a murit si bunicul meu ,bunica ne-a chemat sa ne dea mostenire o bucata de pamant de 1 hectar la fiecare ... (vezi toată discuția)
Unchi decedat fara mostenitori georgetteivonna georgetteivonna Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea : bunicul meu a avut 7 copii si a locuit in casa cu unul dintre ei. La decesul bunicului, ceilalti 6 au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Testament ethel ethel Buna ziua Bunica mea paterna a avut patru copii. In anul 1987 a lasat toate bunurile sale mobile si imobile -prin testament- uneia dintre fiicele ... (vezi toată discuția)