Bunica mea paterna a avut patru copii. In anul 1987 a lasat toate bunurile sale mobile si imobile -prin testament- uneia dintre fiicele sale.Printre bunurile imobile ale acesteia se afla o casa si un teren de peste 1000 de mp.
Dupa moartea bunicii s-a dezbatut succesiunea. Fiica sa a primit casa, iar terenul de peste 1.000 de mp s-a impartit la ceilalti trei frati. Terenul s-a dezmembrat, fiecare parcela in parte fiind trecuta pe numele fratilor.
Dupa dezbaterea succesiunii si dezmembrarea acelui teren, fiica bunicii mele, mostenitoarea casei, a evaluat fiecare parcela in parte. Dupa evaluare si-a dat fratii in judecata pentru a fi despagubita, cerand suma pentru care fusesera evaluate acele parcele. Si-a dat in judecata fratii, fiindca a pretins ca si-ar fi ingrijit mama.
Probabil am sa pun o intrebare nelalocul ei, dar, totusi, cu respect va intreb: testamentul redactat in anul 1987 s-ar mai putea contesta ?
Dacă bunica mea paternă și-a lăsat toate bunurile mobile și imobile doar unuia dintre copiii ei, acel teren de peste 1000 de m.p., fiind pe numele bunicii, nu trebuia-și acel teren-să fie moștenit doar de unicul moștenitor ?
Acel teren fusese împărțit doar în trei. Nu trebuia împărțit în patru -numărul copiilor bunicii mele , al patrulea copil al ei fiind unicul moștenitor ?
Testament
etelkapalffy
Bună ziua,
Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş.Vă mulţumesc pentru răspunsurile primite întrebărilor mele.
Cu deosebit respect mă ... (vezi toată discuția)