avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua

Bunica mea paterna a avut patru copii. In anul 1987 a lasat toate bunurile sale mobile si imobile -prin testament- uneia dintre fiicele sale.Printre bunurile imobile ale acesteia se afla o casa si un teren de peste 1000 de mp.

Dupa moartea bunicii s-a dezbatut succesiunea. Fiica sa a primit casa, iar terenul de peste 1.000 de mp s-a impartit la ceilalti trei frati. Terenul s-a dezmembrat, fiecare parcela in parte fiind trecuta pe numele fratilor.

Dupa dezbaterea succesiunii si dezmembrarea acelui teren, fiica bunicii mele, mostenitoarea casei, a evaluat fiecare parcela in parte. Dupa evaluare si-a dat fratii in judecata pentru a fi despagubita, cerand suma pentru care fusesera evaluate acele parcele. Si-a dat in judecata fratii, fiindca a pretins ca si-ar fi ingrijit mama.

Probabil am sa pun o intrebare nelalocul ei, dar, totusi, cu respect va intreb: testamentul redactat in anul 1987 s-ar mai putea contesta ?

Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 11:56, 21 Iulie 2014
depinde . doar pentru motive de nulitate absoluta. dar poate se gasesc alte solutii pentru rezolarea problemei. consultati un avocat la cazul in speta
Va multumesc pentru raspuns.
Bună ziua,

Dacă bunica mea paternă și-a lăsat toate bunurile mobile și imobile doar unuia dintre copiii ei, acel teren de peste 1000 de m.p., fiind pe numele bunicii, nu trebuia-și acel teren-să fie moștenit doar de unicul moștenitor ?

Acel teren fusese împărțit doar în trei. Nu trebuia împărțit în patru -numărul copiilor bunicii mele , al patrulea copil al ei fiind unicul moștenitor ?

Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş.Vă mulţumesc pentru răspunsurile primite întrebărilor mele. Cu deosebit respect mă ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dezbat succesiunea dupa sot? DIX DIX Buna.As dori sa dezbat succesiunea dupa sotul meu . In urma mortii sotului meu mi-a lasat testament prin care se mentioneaza ca mostenesc toate bunurile mobile ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! As dori cateva lamuriri, daca se poate, cu privire la dezbaterea succesiunii si impartirea bunurilor mobile si imobile ce au apartinut bunicilor ... (vezi toată discuția)