avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchi decedat fara mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchi decedat fara mostenitori

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea : bunicul meu a avut 7 copii si a locuit in casa cu unul dintre ei. La decesul bunicului, ceilalti 6 au renuntat la mostenire in favoarea fratelui(unchiul meu) care a locuit cu bunicul. In urma cu cativa ani a murit a murit acest unchi, care nu a fost casatorit niciodata si nu a avut copii. Cine vine la succesiune in aceste conditii ?
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
georgetteivonna, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgetteivonna , utilizator 22:52, 4 Septembrie 2016
Buna ziua,
La succesiune vin fratii sai, ceilalti 6.
Daca unii au decedat vor veni copii lor prin reprezentare dar bunurile se impart doar in 6 parti.
Daca vreunul din ceilalti frati este decedat fara urmasi atunci bunurile se impart in cati frati sunt in viata sau, decedati fiind, au copii.
Sunt aplicabile prevedrile art. 981 C.Civ.
Multumesc mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma va rog! arara arara Copii unui frate decedat vin la mostenire alaturi de ceilati frati ai tatalui decedat in caz de deces al altui frate fara mostenitori? De mentionat ca averea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune, mostenire ovidiu82tm ovidiu82tm este vorba despre o mostenire.bunica si bunicu au decedat demult,au avut doi copii ,unul a fost tata care a decedat si el, noi suntem 6 frati din care unu ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ContSters212788 ContSters212788 Daca bunurile au fost mostenite de unchiul meu de la bunicii mei care au decedat , la randul lui decedand si el, avand un frate mai mare care a decedat ... (vezi toată discuția)