avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

Daca bunurile au fost mostenite de unchiul meu de la bunicii mei care au decedat , la randul lui decedand si el, avand un frate mai mare care a decedat inaintea bunicilor mei, au dreptul la mostenire doar copii unchiului meu sau si copii fratelui lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters212788 , utilizator 21:44, 28 Iunie 2011
Daca decuius (adica decedatul) are copii, nicio alta clasa de mostenitori nu poate veni la succesiune in concurs cu acestia, in afara de sotul/sotia acestuia.
si copiii fratelui, copiii unchiului vor mosteni prin reprezentarea tatalui decedat ulterior bunicilor, iar copiii fratelui au singuri vocatie succesorala la mostenirea bunicilor, intrucat tatal lor este predecedat bunicilor
Daca unchiul a avut copii, doar copii sunt mostenitori.

Mostenirea bunicilor se imparte 1/2 la fiul care traia (uchiul dvs) si 1/2 la nepotii bunicilor (copii fiului decedat)

Nu mai inteleg nimic ,de ce unchiului meu ,dupa moartea buniciilor i-a revenit cota de 1/1 din mostenire iar copiilor fratelui decedat inaintea lor nu le-au revenit nimic?Doresc mai multe raspunsuri.
Pentru ca este posibil ca la moartea bunicilor doar unchiul sa fi acceptat mostenirea, nu si ceilalti nepoti.

Alte discuții în legătură

Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Cota parte fiu neadoptat dupa deces mama si apoi sot, sotul fiind proprietar inainte de casatorie alex_sole alex_sole Buna seara, Situatia e urmatoarea: Unchiul avea casa pe numele lui de multi ani la momentul casatoriei cu sotia. Sotia unchiului a murit inaintea acestuia, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)