avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanaburca

Activitate Ioanaburca

Buna ziua. Am următoare situație:
Fostul soț a fost agresiv în perioadele când am fost însărcinată și după ce am născut primul copil, acesta a avut emis un ordin de protecție 2 luni in 2023 , după care noi ne-am căsătorit civil în iulie 2023 am spus sa ne mai dam o șansă că avem un copil.. in decembrie 2023 am aflat că o să avem un alt copil , el după ce a văzut că sunt din nou dependenta de ajutorul lui în martie au început iar violențele , psihice , fizice ... Copilul asistând la toate scenele de bătaie , lovituri , tulburări de comportament ale sale.. m-am gândit că avem 2 copii și o să se schimbe, dar a fost din ce in ce mai rău, 24.05 am definitivat divorțul la notar cu domiciliul la mine al primului copil. El inca locuia cu noi la adresa de domiciliu a mamei mele. Pe 11.06-12.06 a făcut scandal pe 11 mă învinețit la mana , după care pe 12 a făcut iar scandal și a chemat el poliția că a spus că ai este frică că îl reclam pt abandon de familie... Politia vazandul agresiv și agitat .. a emis un ordin de protecție , mâine 17.06 avem proces.. el spune cunoștințelor că nu îmi va da procura pt băiat să pot pleca în Uk să nasc deoarece acolo am monitorizat a2a sarcina.. mă manipulează.. eu am filmări când el mă agresat. Urla tipa in fata copilului.. nu ținea cont de cine este în jur. Chiar și mama mea era prezentă când sarea la bătaie. Eu pe 13.06 am scos certificat medi legal fiind 29 sapt de sarcina pt vânătaia de la mana.. am făcut tot în aceași zi plângere penală la poligie.. după care m-am adresat DGASPC tot cu o plângere în acest sens.. eu trebuie sa plec în UK și mă amenința că îmi va lua copilul cat voi fi plecata.. eu internaționam să îl las cu mama mea până revin in Romania definitiv .. adică 2-3 luni. Sa pot face acte copilului după ce nasc.. a spus că copilul ori la el ori la stat.. nu tine cont de nimic.. am înregistrari când vorbea cu prietenii că se droghează.. multa lume mi-a zis că a început din nou să tragă pe nas și de aceea face așa.. doresc un sfat și ce proces as trebuii să înainteze sa pot obține procura și siguranță ... Menționez că copilul este la creșă in Romania are 2.4 ani și are și rezidenta in Uk. Deoarece a fost născut și el acolo.. copilul tipa noaptea în somn.. urla când auzea că el ridică tonul.. sarea la el la bătaie când făcea panarama.. este speriat de el.. mă manipulează prin copil și de asta nu mai vreau sa am de aface cu el... In primul rand violențele bătăile și teroarea care mi-a provocato.. sunt de nedescris.. cum m-ați statuii să fac. In cazul acesta de urgență.. menționez că este și recidivist cu cazierul judiciar nereabilitat.. nu lucrează.. mama sa mă calomniază și îmi blestema copii și familia.. iei incearca să mă inebuneasca psihic.. nustiu ce încearcă să facă .. dar vreau sa fiu lăsată în pace definitiv și să îmi cresc copii într-un mediu normal și în liniște..
Buna ziua, poate a intalnit cineva situatia si ma poate sfătui ce as putea face.postez cu anonim deoarece am cunostinte in grup...
Copil nascut inafara casatoriei , a luat numele mamei de familie adica al meu, dupa tatal la recunoscut la notar prin recunoaștere autentica, copilul ramanand cu numele meu de familie , ulterior eu si tatal ne-am casatorit civil, eu luând numele acestuia de familie , acum asteptam a2lea copil, eu inca nu am reusit sa imi schimb actele pe numele nou, locuim in UK si urmeaza sa nasc aici in August , eu doresc ca primul copil sa aiba numele noastre de familie reunite si al2lea la fel, dar eu schimbându-ma pe numele sotului nu cred ca al2lea copil poate avea numele meu de fata si cel al tatalui de familie. Cei de la starea civila mi-au spus ca atunci cand o sa vin sa transcriu certificatul englezesc si pe acesta fiind numele noastre reunite nu mil vor transcrie , am intrebat pe cineva care se ocupa cu apostila actelor in UK si mi-a zis ca se poate trece si numele meu si al tatalui chiar daca eu nu am numele meu de fata pe acte aici in uk, si cei din RO o sa fie obligați sa trsnscrie cerificatul asa cum este. Acum nustiu cum sa procedez si ce sa fac,dosrece sunt fosrte bulversata si doresc sa ms duc sa imi schimb actele pe noul nume,Va rog un sfat sau cineva care ma poate ajuta cu o informație din sursa oficiala.
În baza art 411 al 1 pct 2 cod proc civ suspendă judecata cererii Cu recurs pe toată durata suspendării, recurs care se depune la Judecătoria Bacău. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 18.12.2023.

Buna ziua poate cineva sa imi explice se inseamna ?
"Cu recurs pe toata durata suspendării?"
Cat este aceasta durata?
Cand se va incheia procesul daca nimeni cu face recurs?
Se va incheia definitiv?
Va rog cat mai explicit.multumesc

Avocat Neagu Elena a scris:

Tatal poate sa recunoască minorul printr-o simpla declarație la starea civila, fără sa fie nevoie de prezenta dvs, de acordul dvs sau de vreun test ADN. In urma recunoașterii paternității copilului se modifica automat și certificatul de nastere al acestuia în care la rubrica datele tatalui o sa figureze și tatal biologic. Evident, asa cum bănuiți, din acel moment o sa exercitati autoritatea parinteasca asupra copilului împreună cu tatal.
Dacă vreți sa aveți autoritate exclusiva trebuie sa va adresați instantei de judecata. În aceeași cerere se poate stabili și un alt program de vizita al tatălui fata de cel pe care acesta si-l dorește cât și obligatia acestuia sa ii achite copilului pensie de întreținere.
În anumite condiții, puteți sa-i solicitati tatălui sa va despăgubească și cu jumătate din cheltuielile pe care le-ati făcut cu sarcina, nașterea și lăuzia.
Va sfătuiesc sa contactați un avocat și sa va explice acesta în detaliu posibilitatile pe care le aveți pentru a obține ce va doriți.

Am înțeles, dar cum demonstreaza el ca este copilul lui , așa ar putea oricine sa recunoască un copil , el fără un test ADN . Bine aman2 știm că el este tatăl copilului. Dar cum demonstrat el instanței că este al lui. Și el nu are un loc de muncă că sa plătească pensie alimentara la copil. El se ocupa numai cu furat din afara țării și vinde aici . Deci acest om nu are un venit lunar net. Eu am contactat un avocat și a spus că este foarte rar că instanța să accepte o astfel de cerere din partea tatălui pentru un copil din afara căsătoriei.
Buna ziua , am următoare situație , copilul născut în UK dintr-o relație de scurta durată după care eu și tatăl copilului ne-am despărțit și el nu a fost alaturi de mine când am născut și nici după aceea el nu la recunoscut și acum acesta Vrea drepturi asupra copilului , mai venea să îl viziteze nu i-am interzis asta , dar el vrea sa ia copilul la el acasă 2-3 zile , el fiind mic 1 an și 2 luni nu pot încredința copilul așa pentru că nu am încredere în el , el este cu atencedente penale ,recidivist ,nu are un loc de muncă in Romania și vrea să mă de-a în judecată că să aibă dreptul asupra copilului și să fie în certificatul de naștere , el este un om foarte dificil și asta ar însemna că eu trebuie să mă rog de el de fiecare dată când vreau să părăsesc țara cu copilul și evident o să mă refuze daca el ar ajunge să aibă vreun drept asupra copilului... Va rog sfatuitima ce sa fac , sunt foarte disperată și îmi este teama că va face ce vrea din mine când o să aibă dreptul asupra copilului. Daca eu refuz că copilul sa fie expus undei probe Adn pentru că acolo o sa se ajungă în instanță ce se va întâmpla? Din cate am înțeles sunt șanse că instanța să ai refuze cererea deoarece copilul este înafara căsătoriei. Și dacă aș putea avea custodie exclusivă asupra copilului daca ajung ca el să mă de-a în judecată.