avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Nadoi

Activitate Nadoi

Conținut decizie de recalculare pensie:
Total stagiu de cotizare realizat-41 ani, din care:
1-stagiu de cotizare contributiv -30 ani
2-stagiu de cotizare asimilat (necontributiv alcătuit din:
- pensie de invaliditate -8ani
-facultate - 3 ani
Este corect?
Legea nu spune ca și facultatea este cuantificată in punctaj aferent legii 363/2023?

Multumesc!


Carp Mircea a scris:

Nu este nevoie de o altă adeverință.

Multumesc!
Bună ziua!
Am depus la casa județeană de pensii în data de 06.11.2023 adeverință cu veniturile brute din martie 1991-martie 2001,
Adeverința eliberată are evidențiate doar veniturile brute, nedefalcate pe rubricile conf. Anexei 6 din legea 360,
Este posibil să nu fie luată în considerare?
Am trimis și mail cu această problemă , am sunat și la tel nu răspunde nimeni.
De la registratură mi-au spus ca e la dosar și e valabilă, dar imi e teamă ca mi-au răspuns in grabă.
Trebuie să solicit alta adeverință?
Mulțumesc pt . răspunsuri .


elga50 a scris:

1. Da, ati facut un acord cu termoficarea, dar numai in privinta caloriferelor si a faptului ca strict aceste calorifere nu se vor incalzi de la agentul lor termic. Deci numai pentru calorifere. De altfel debransare de la sistemul centralizat inseamna scoaterea caloriferelor din circuit, nu si a tevilor verticale. Aceste tevi verticale fac parte din infrastructura blocului si vreti-nu vreti trebuie sa le acceptati si sa platiti pentru caldura care trece prin ele. Adica, atata timp cat locuim impreuna unii cu altii si impartim in devalmasie o proprietate comuna trebuie sa platim pentru administrarea, intretinerea si repararea ei. Altfel, daca nu doriti sa mai platiti ceva ce nu va convine puteti sa va mutati la casa pe pamant si acolo nu mai platiti nimic la comun cu altii. Deocamdata Dv. locuiti intr-o asociatie de proprietari care are o lege dupa care se conduce Legea 230/2007 si HG 1588/2007 si inca cateva reglementari.

2. Sistemul de incalzire centralizat este conceput astfel incat aerisirea sa se faca dupa ce aceste tevi ies de la Dv. din apartament, deci nici macar nu le puteti taia pentru ca altfel ar trebui sa asigurati un alt sistem de aerisire al acestora. Daca o puteti face, e in regula.

3. Caloriferele de pe scara blocului sunt o parte din aceasta infrastructura comuna.

4. Tevile de la subsol de asemenea sunt o parte din infrastructura si transferul de energie termica catre mediul inconjurator nu-l puteti determina pe baza de masuratori.

5. E balamuc acolo pentru ca nici administratorul si nici presedintele nu cunosc sau nu au interesul sa cunoasca toate legile si reglementarile in vigoare si decid in functie de cum vrea unul sau altul din asociatie, ceea ce nu este in regula.

6. Ce procent din factura se aplica la cei cu CT si despre ce suma ar fi vorba?
Aveti ce face in mod legal. Izolarea tevilor astfel incat diferenta intre temperatura exterioara de pe peretele izolant si temperatura din camera sa nu fie mai mare de 0.5 grade C. Altfel inseamna ca primiti caldura de la tevi de natura sa va incalzeasca camera, chiar daca vi se pare ca aceasta caldura ar fi insignifianta.

7. Daca puteti masura acest transfer de caldura....le puteti cere despagubiri, dar in instanta. Legea nu are asemenea prevederi.

8. Despre care bani vorbiti ca unde se duc? Sunt sume reprezentand o parte din factura de caldura.
Controlul celor cu subventii tine de primarie. Daca considerati ca aveti vecini care beneficiaza de subventii nemeritat, puteti face reclamatie la primarie si ei vor veni sa verifice acele declaratii date pe proprie raspundere.



Cunosc caz de apartamente situate la ultimul etaj, cu centrala individuală .
La debranșare, cu acordul vecinilor de la etajul inferior, au tăiat țevile din apartament și au montat aerisitoare la coloanele din apartamentul inferior.
Ca sa nu mai plătesc după debranșare, am izolat conductele pe verticala și am refăcut proiectul de debranșare unde a fost trecut zero suprafața radianta.

latka a scris:

Oricum, legal nu puteti trece de prevederile art. 75 alin. 4 din legea 196/2018 (presupun ca ati renuntat la incalzirea centralizata) :
Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.


Prin urmare toti proprietarii din condominiu sunt luati in calcul la repartizarea diferentei.


La schimbarea coloanelor pe casa scarii, toți posesorii de centrale au contribuit in mod egal, deși nu beneficiază de ele...

Aici merge vb. romanului: "și bătută, și..., și cu banii luați"?
Scuzați expresia...


Akecheta a scris:

Este un subiect complex, știu, dar aș dori, dacă se poate, ceva lămuriri în legătură cu modul de calcul al distributiei diferențelor pentru utilități.
1. Aparțin de o Asociație de Proprietari cu 20 de apartamente, din care 11 sunt încă racordate la rețeaua publică de distribuție a energiei termice. Toți cei 11 beneficiari au gigacalorimetre instalate și în fiecare lună de oarecum iarnă sunt diferențe între contorul de branșament și cumulul consumurilor individuale, citite pe gigacalorimetrele individuale. Instalația termică este pe orizontală, iar gigacalorimetrele sunt plasate în casa scării, de așa natură încât se pot citi, la orice moment, fără suspiciuni. Conductele de racord la acești 11 beneficiari sunt situate în casa scării, care, din câte știu, este spațiu comun, care este cotă parte indiviză. Logic vorbind, faptul că scara este încălzită nolens-volens, nu îi obligă pe cei care au centrale de apartament să contribuie la diferențele pe scară în ceea ce privește energia termică? Dacă aveți amabilitatea, indicați-mi vă rog legea și articolul care reglementează aceste diferențe. De preferință, fără trimiteri la alte HG-uri (cum ar fi 1588/2007) ori alte legi. Ceva în clar. Mulțumesc!
2. Apă rece. Dacă unul sau mai mulți dintre proprietari raportează consum de 0.00 mc, asta înseamnă că ei vor fi scutiți de la plata diferențelor de la branșament la contoare individuale?

Mulțumesc!



La noi pe scara aceeași situație, însă toată coloana este izolata și nu exista nici un calorifer pe scara.


latka a scris:

Diferenta dintre valorile gigacalorimetrelor individuale si cel de bransament reprezinta incalzire (transfer termic) pe partile comune, care trebuie repartizata tuturor.



Coloanele verticale sunt scoase pe scara și sunt izolate in totalitate și nu exista calorifere pe scara.
Asociație pe o scara de bloc:
- apartamente cu centrale termice individuale și apartamente cu gigacalorimetre individuale(apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare);
-adunarea generală a hotărât ca cei cu centrale individuale sa nu plătească diferența dintre valorile gigacalorimetrelor individuale și cea a gicacalorimetrului central;
-nu se tine cont de hotărâre și se opresc sumele aferente și celor cu centrale;
Cei de la primarie au spus ca adunarea generală poate hotărî in acest caz, dar nu se tine cont de asta.
Cum se poate soluționa acest caz?


latka a scris:

De norma locala, daca nu incalca vreo lege. Daca da, poate fi atacata si invalidata in instanta.

Mulțumesc!