Se poate realiza transferul, într-o instituție publică, de pe postul de referent (taxe și impozite- personal contractual) pe postul de șef serviciu SVSU (personal contractual), având în vedere noua ordonanță (OUG 34/2023) care prevede, printre altele, și reducerea personalului?
Dacă da, care este procedura și cadrul legislativ?
Bună ziua!
Ce se poate face în cazul în care eu am vândut o mașină în data de 9, iar pe 10 noul proprietar a și făcut accident și a dat asigurarea care era pe numele meu?
Eu nu am sunat la firma de asigurări să reziliez contractul de asigurare atunci, Am făcut zilele trecute cerere pentru restituirea primei rămase din asigurare, iar atunci firma de asigurări mi-a spus că nu-mi va restitui suma rămasă, deoarece sunt înregistrare două daune pe această poliță. Le-am explicat că mașina a fost vândută, am și dovadă contractul de vânzare cumpărare, cu semnături valabile, cu fiscal, și în care se vede clar că data înstrăinării este cea anterioară producerii accidentului, la care ei mi-au spus că nu se poate face nimic, iar mie mi se va scădea clasa bonus cu 2 puncte.
Cum aș putea proceda în acest caz pentru a nu fi afectată eu, dacă nu sunt eu răspunzătoare?
Care este procedura pentru promovarea personalului contractual debutant într-o instituție publică?
Și după ce perioadă nu se mai afla personalul contractual debutant în perioada de stagiu? De asemenea, care este următoarea “treaptă” în care pot fi promovată?
Există o anumită perioadă de la angajare după care pot lua concediu de odihnă? Sau, în cazul meu, în care am 21 zile de concediu pe an, după fiecare lună lucrată de concediu, îmi revin 1,75 zile concediu?
Mă poate ajuta cineva cu o bază legală în care se specifică clar că, concediul de odihnă se poate lua după fiecare lună lucrată, fără a fi condiționat de trecerea unei anumite perioade?
Bună seara,
Sunt angajată într-o instituție publică pe funcția de referent debutant, studii superioare (taxe și impozite)- personal contractual. Care este procedura de transformare a postului în funcționar public?
Aș putea cere această transformare instituției? Și care ar fi baza legală?
Mulțumesc anticipat!