avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună ziua! Ce se poate face în cazul în care eu am ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună ziua! Ce se poate face în cazul în care eu am vândut ...

Bună ziua!
Ce se poate face în cazul în care eu am vândut o mașină în data de 9, iar pe 10 noul proprietar a și făcut accident și a dat asigurarea care era pe numele meu?
Eu nu am sunat la firma de asigurări să reziliez contractul de asigurare atunci, Am făcut zilele trecute cerere pentru restituirea primei rămase din asigurare, iar atunci firma de asigurări mi-a spus că nu-mi va restitui suma rămasă, deoarece sunt înregistrare două daune pe această poliță. Le-am explicat că mașina a fost vândută, am și dovadă contractul de vânzare cumpărare, cu semnături valabile, cu fiscal, și în care se vede clar că data înstrăinării este cea anterioară producerii accidentului, la care ei mi-au spus că nu se poate face nimic, iar mie mi se va scădea clasa bonus cu 2 puncte.
Cum aș putea proceda în acest caz pentru a nu fi afectată eu, dacă nu sunt eu răspunzătoare?

Alte discuții în legătură

art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am și eu o problema cu asigurarea auto . am făcut ... ionutdr ionutdr Buna seara . Am și eu o problema cu asigurarea auto . Am făcut un accident in 2018 din vina mea , amiabila și a scăzut de la bm8 la Bm6 , Toate bune și ... (vezi toată discuția)