avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna seara . Am și eu o problema cu asigurarea auto . ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna seara . Am și eu o problema cu asigurarea auto . Am făcut ...

Buna seara . Am și eu o problema cu asigurarea auto . Am făcut un accident in 2018 din vina mea , amiabila și a scăzut de la bm8 la Bm6 ,
Toate bune și frumoase la un an a scăzut la b4 și acum B2 .
Am cerut certificat de daune , și am avut surpriza ca o mașina vândută de mine cu toate formele legale , in 2018 la 2 săptămâni sa producă un accident , asigurarea fiind pe numele meu .
Apoi noul proprietar a prelungit asigurarea pana in 2019 , tot pe numele meu , producând încă o daună .

As vrea sa știu cum sa procedez in continuare si ce sa fac , am sunat la asiguratori si ma aștepta cu documentele sa clarifice dacă “pot” modifica ceva

Nu e normal ca cineva sa se folosească de datele mele si sa facă asigurare pe numele meu sa producă accident sa facă amiabila si eu sa nu primesc o notificare sau măcar un telefon .

Cred ca a fost oprit de politie si i au luat certificatul ca din 2019 nu am mai găsit nicio asigurare nici pe nr mașinii nici pe seria de șasiu . In momentul când am vândut o am scris pe spatele certificatului “ instrainatata către … “ .

Ce pot face in continuare ? Am toate actele cui am vândut , cerificat radiere fiscală , buletin copii , etc .
Vreau sa am clasa bm meritata și nu zic câte asigurări am plătit mărite din cauza lui , mai dețin încă 2 mașini , remorca , motocicleta .
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2021
ionutdr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 16:36, 27 Iulie 2021
Buna ziua,

Faceti dovada instrainarii catre Asiguratorii care au inregistrat dosarele de dauna pentru a se evidentia faptul ca auto a fost vandut inca din data de....

Dovedindu-le ca la data producerii evenimentelor rutiere dvs nu mai erati in posesia autoturismului, acestia va vor corecta clasa de B/M.

Va puteti lega si de banii achitati in plus la Asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa bonus lorette2013 lorette2013 Buna ziua, cand am avut un accident aveam clasa de bonus B3, acum la reinoire imi da B6? Nu trebuia sa scada? Sau e o greseala din CEDAM? Dar trebuia macar B4 ... (vezi toată discuția)
Polita rca cu malus cole10 cole10 Buna ziua! Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)