avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Activitate CeviucM

Activitate CeviucM

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Sotul unei cunostiinte are 2 copii din 2 relatii anterioare, unul de 21 ani si unul de 18 ani. Din casatoria actuala, are 2 copii, unul de 12 respectiv 1 an. Pentru cei doi din relatii anterioare a platit pensie alimentara, dar din ianuarie 2023 a ramas fara loc de munca. Le a platit in continuare, din mana pensia. Dar incepand cu luna trecuta, pt cel de 18 ani nu a mai platit, fiind major. Pt cel de 21 are hotarare judecatoreasca. Intrebarea era: daca cel care a implinit 18 ani este la scoala in continuare, trebuie sa obtina pe cale legala continuarea platii pensiei, sau obligatia tatalui, atata timp cat este elev, este de a plati in continuare fara o hotarare judecatoreasca in acest sens? Exista vreun art in lege in acest sens? Multumesc anticipat!
Buna ziua! Poate mama renunta la Concediul de crestere copil in favoarea tatalui, in timpul desfasurarii acestuia? Adica copilul este nascut la 16.11.2022, mama ia in prezent indemnizatie. Poate renunta mama si sa ia tatal in loc?
Buna seara! Vin cu urmatoarea problema: un domn plateste pensii alimentare pt 2 copii din relatii anterioare. Din luna ianuarie a.c . nu mai este angajat, dar a platit in continuare celor 2 copii cate 1000 lei/luna pt fiecare. Prin prisma unor probleme de natura medicala, momentan nu se poate angaja cu contract. Domnul este casatorit la momentul actual, din aceasta casatorie avand alti 2 copii. Anul trecut, la sfarsit, a avut doua hotarari judecatoresti prin care se majorau pensiile copiilor din relatiile anterioare. Acum, nemaiavand veniturile de anul trecut, cum poate proceda? Sumele erau usor mai mari fata de cat plateste acum, dar omul este de buna credinta si plateste totusi copiilor suma de 1000 lei/fiecare. Care este legea care se aplica in situatia dumnealui? Va multumesc!