avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Vin cu urmatoarea problema: un domn ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Vin cu urmatoarea problema: un domn plateste pensii ...

Buna seara! Vin cu urmatoarea problema: un domn plateste pensii alimentare pt 2 copii din relatii anterioare. Din luna ianuarie a.c . nu mai este angajat, dar a platit in continuare celor 2 copii cate 1000 lei/luna pt fiecare. Prin prisma unor probleme de natura medicala, momentan nu se poate angaja cu contract. Domnul este casatorit la momentul actual, din aceasta casatorie avand alti 2 copii. Anul trecut, la sfarsit, a avut doua hotarari judecatoresti prin care se majorau pensiile copiilor din relatiile anterioare. Acum, nemaiavand veniturile de anul trecut, cum poate proceda? Sumele erau usor mai mari fata de cat plateste acum, dar omul este de buna credinta si plateste totusi copiilor suma de 1000 lei/fiecare. Care este legea care se aplica in situatia dumnealui? Va multumesc!
Daca are venituri mai mici, face cerere de micsorare pensie , aceasta sebva micșora de la data depunerii cererii, deci nu trebuie sa stea.
Treaba era simpla daca stabilita in suma fix, ci in procent.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
Foarte simplu,apelând la un avocat puteți solicita reducerea sumelor plătite ținând cont de micșorarea veniturilor și de îngrijirea datorata celor 2 copii din noua căsătorie.Problema e banala și rezolvarea va costa aproximativ cât pensia plătită pe o luna..Succes![

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minori dupa divort Szillor Szillor Buna ziua,va rog sama ajutati Prietenul meu are 2 minori din casatorie anterioara pentru care platestepensie de intretinere dupa divort 1\6 din salar pe ... (vezi toată discuția)
Recurs pentru pensie alimentara pacurariu maria pacurariu maria Am primit citatia pentru recurs formulat de fostul concubin referitor la plata pensiei alimentare si obiectii cu privire la dreptul ca minora sa poata parasi ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters269846 ContSters269846 buna ,as vrea si eu idei sau sfaturi....sotul meu plateste o pensie de intretinere pentru cei doi copii din prima casatorie de 600 de euro deoarece este ... (vezi toată discuția)