avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

buna ,as vrea si eu idei sau sfaturi....sotul meu plateste o pensie de intretinere pentru cei doi copii din prima casatorie de 600 de euro deoarece este angajat in rominia si detasat in strainatate problema este ca el nu munceste permnent acolo iar cind nu munceste sau e in concediu firma ii opreste 30%din venit drept care sa intimplat o data sa trimita 400 de euro ,alta data 200,iar cind a muncit in rominia 2 luni ia trimis 290 lei fosta sotie care niciodata nu a muncit si nu ii ajung bani ia facut plingere pentru abandon mentionind ca nu plateste in fiecare luna 600 euro ce se poate intimpla ca nu a facut-o cu rea vointa,plus ca cine mai primeste asa o pensie ......pe cind eu primesc de la tatal celor doi copii ai mei 110 lei si ce sa fac....muncesc si ii cresc cum pot .....mai mentionez ca a mai facut o plingere ca in decurs de 2 ani a avut 3 luni necomplete adica ,400eur,300......dosarul solutioninduse ,iar acum pentru 2 luni in vara cind a muncit in rominia iar ia facut dsar.....ce va fi
Cel mai recent răspuns: ContSters269846 , utilizator 11:09, 30 Ianuarie 2013
Daca pensia este stabilita prin hotarare judecatoreasca este obligat sa plateasca LUNAR, aceeasi suma. Ca sa fie diminuata contribuitia pe perioadele mai sus amintite trebuie sa depuna el actiune in instanta in vederea reducerii cuantumului obligatiei de intretinere si sa vina cu acte doveditoare venitului micsorat. Micsorarea se v-a face de la data depunerii cererii, dar el va fi obligat sa vireze sumele din hotararea initiala pana la pronuntarea unei noi hotarari, dupa care balanta se v-a echilibra prin virarea unor sume mai mici.

Odata redusa pensia, fosta sotie v-a trebui sa ceara ea din nou instantei majorarea sumei...si cred ca a doua oara n-o sa-i mai arda sa faca plangeri penale. Asta daca afla ca i s-au modificat in sens crescator veniturile.
Trebuie sa cititi ce scrie in dispozitivul sentintei civile prin care sotul dvs a fost obligat la plata unei pensii de intretinere. Vedeti daca s-a stabilit clar o suma de 600 euro sau daca s-a stabilit un procent din venituri, respectiv 30%. De asemenea, trebuie stiut in ce baza societatea opreste banii, poate s-a facut o poprire pe salariu. Asta ar putea constitui si o aparare a lui privitor la plangerile penale formulate de catre fosta sotie.
Trebuie sa formuleze o actiune de micsorare a pensiei, proband ca veniturile sale nu mai sunt la nivelul din trecut.
Succes!
multumesc ,are proprire si firma opreste 30% din venit ,prin urmare nu e el cel ce da obligata e firma dar problema e ca i-a facut doua oara dosar cerind 600 euro lunar specificind ca si atunci cind e in concediu e obligat sa plateasca integral .....nu stiu ce mai vrea si de ce nu-i convine cind alti traiesc cu mai putin
Domnul avocat v-a intrebat ce scrie exact in hotarare, cum s-a stabilit in procent (X %)sau in suma fixa ( 600 euro)sau si una si alta ( 600 euro reprezentand X% din venitul net lunar)?
290 eur pt un copil si 290 pentru altul iar 20 restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)
Buna seara ol-i ol-i sunt putin in ceata si as dori sa ma lamuriti intr-o problema.sotul meu are din prima casatorie 2 fete 18 ani si 20!...ce-a de 20 dea ni locuieste cu noi este ... (vezi toată discuția)
Abandon familie- neplata pensie ContSters269846 ContSters269846 buna ziua,daca ai facut plingere impotriva fostului sot pt neplata pensie de intretinere si au dispus neinceperea urmariri penale, am facut recurs nefiind ... (vezi toată discuția)