Am primit citatia pentru recurs formulat de fostul concubin referitor la plata pensiei alimentare si obiectii cu privire la dreptul ca minora sa poata parasi tara fara acordul acestuia.Pe scurt:in luna ianuarie am formulat actiune cu privire la pensie ,domiciliu si dreptul ca minora sa poata parasi tara fara acordul parintelui deoarece asa cum banuiam acesta nu va fi de acord ca minora sa poata iesi din tara fara acordul lui pe perioada vacantei.Acum prin actiunea formulate cere diminuarea pensiei alimentare deoarece EL este in concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani si restrangerea dreptului ca minora sa paraseasca tara fara acordul lui.Vreau sa spun ca venitul lui brut era in jur de 1000 lei lunar brut ,fiind angajat sofer pe tir neluandu-se in calcul diurna iar el este la al 2 abandon de familie deja fara un serviciu stabil avand la data sentintei 3 copii minori in intretinere .Vreau sa ma sfatuiti ce am de facut si de asemenea daca fiul meu poate depune intampinarea deoarece eu sunt momentan detasata in interes de serviciu nefiind in tara.
Dn cate imi spuneti dvs acest domn are cam multe persoane de intretinut pe capul sau ,fara indoiala chestia cu neacordul sau dea parasi minorul tara este folisita drept razbunare pentru cererea pensiei alimentare,cat despre faptul ca acesta solicita micsorarea acestei pensii nu stu toate datele din dosar dar va pot spune cum se calculeaza aceasta respectiv se solicita venioturile dansului pe ultimele 6 luni si se face o medie aceasta impartindu-se la 6 ,apoi daca are mai mult de un copil in ntretinere se zice ca jumate din veniturile dansului ar fi pt intretinerea copiilor acea jumate se imparte la nr de copii rezultand cuantumul pensiei alimentare: Sa va fac un simplu calcul:
Exemplu : Valoare venituri persoana pe 6 luni 1200 lei:
1200/2=600 lei
apoi se imparte la nr de copii aflati in intretinere:
600/3=200 lei de copil.
Aceasta pensiei valoarea ei se modifica in sus sau jos numai prin hotarare judecatoreasca la solicitarea uneia dintre parti privind revizuirea.
O seara buna
Mltumesc mult, vreau daca se poate sa-mi raspundeti daca fiul meu poate depune intampinarea in numele meu tinand cont ca nu are imputernicire din partea mea, legea actuala am vazut ca cere expres mentiunea pentru ce este imputernicit......(porcarie de lege!)
Intampinarea (semnata de dvs si in numarul corect de exemplare) poate fi trimis prin posta, recomandata, cu confirmare de primire.
Pensia de intretinere se calculeaza din jumatate de venituri de la 3 copii in intretinere in sus, pentru doi pensia se calculeaza din o treime din venituri.
N-am inteles ce ati vrut sa subliniati cu EL este in concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani
Despre dreptul minorei de a parasi tara, cred ca sunteti pe pozitii egale: dvs presupuneti si el presupune asa ca va intelegeti la tribunal.
Am mentionat ca e in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani deoarece cum lui nu-I prea place sa munceasca a ales sa stea acasa in concediul platit pentru ca dupa ce a abandonat familia dumnealui nu a suferit,din contra a facut imediat un copil cu actuala (dupa 7 luni de la despartire actuala a nascut) ea neavand loc de munca nici inainte si nici in prezent,dansul a optat pentru acest concediu astfel incat sa I se diminueze venitul sa nu plateasca prea mult ......
Divorþ
lavinia jalonschi
în cazul în care tatăl minorei se află în concediul de creştere a minorei şi beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea acesteia , dacă mama ... (vezi toată discuția)