avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorþ

în cazul în care tatăl minorei se află în concediul de creştere a minorei şi beneficiază de indemnizaţia pentru creşterea acesteia , dacă mama doreşte desfacerea căsătoriei , va putea beneficia dânsa de această indemnizaţie , dacă dânsa nu a muncit ?precizez că soţii mai au incă trei copii minori şi în caz de divorţ , tatăl va trebui să le acorde şi celorlalţi trei minori pensia de întreţinere .ce poate cere mama instanţei , astfel încât toţi cei 4 minori să primească pensia de întreţinere , având în vedere că dacă tatăl se angajează legal pierde dreptul la indemnizaţia minorei de 1 an ?
Mama nu va putea solicita indemnizatia de crestere a copilului.
Daca prin hotarare se va dispune incredintarea minorilor catre mama, aceasta va putea solicita pensie de intretinere de la tata...pentru 4 copii este de pana la jumatate din veniturile realizate...sau in caz ca nu realizeaza venituri aceasta se calculeaza raportat la venitul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort scurt helena76 helena76 Buna ziua, Intr-un proces de divort cu copil minor in varsta de 13 ani, in care parintii au convenit de comun acord sa se introduca actiunea, iar tatal ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara bcfbmv bcfbmv Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort noul cod civil nut nut Buna seara, Sunt casatorit de 20 de ani si avem o fetita de 16 ani.In urma unor imprejurari nefericite am ajuns la concluzia ca trebuie sa divortam.Am hotarat ... (vezi toată discuția)