avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinaa23

Activitate Cristinaa23

Multumesc pentru raspuns, in CF apare fara sarcini, suprafata in CF si forma sau pozitionarea terenului, corespund cu ce am vazut noi la locul respectiv, alta metoda de comparare care ar fi?
Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren intravilan pentru construirea unei case. Ce anume ar trebui sa verific inainte de a cumpara terenul, pentru a nu avea surprize neplacute.
Mentionez ca am primit de la proprietari un extras CF la zi unde este specificat faptul ca nu exista ipoteca pe teren.
Am primit si un certificat de urbanism din luna mai, valabil 1 an de zile, in care se specifica faptul ca se poate construi in regim P+1 si alte detalii, am fost cu certificatul la primarie si este in regula.
E prima data cand achizitionez un teren si nu stiu daca ar mai fi ceva de verificat?
Multumesc frumos!
Am venit doar din ianuarie anul acesta pe PFA, nu am avut incasari in luna noiembrie si decembrie, am depus acea declaratie estimativa la deschidere si banuiesc ca trebuie si la suspendare.
Buna ziua.
Am un loc de munca la 8 ore , unul cu 2 ore, momentan sunt in concediu de risc maternal.
Am si un PFA cu care nu mai prestez servicii, il am de cateva luni si as dori sa il suspend sau sa il radiez, nu am facut contract cu CNAS pentru concedii medicale pentru PFA, doresc sa inchei activitatea.
Am PFA din noiembrie, luna nasterii este iulie, daca il suspend acum in luna mai, se vor lua in calcul veniturile din PFA din noiembrie pana in mai la calculul indemnizatiei sau trb sa il tin deschis si sa il suspend deodata cu CIM?
Avand doua locuri de munca si PFA, cum se calculeaza indemnizatia? Trebuie adeverinta de la ambele locuri separat cu veniturile pe ultimele 12 luni si de la PFA ce as avea nevoie?
Contabila a spus ca nu pot sa suspend inainte PFA, ci doar deodata cu contractele de munca, insa alte persoane care au fost in concediu crestere copil au spus ca li s-au luat in calcul veniturile chiar daca au suspendat mai repede.
Multumesc!
Buna ziua
As dori sa va intreb referitor la activitatile de voluntariat.
In anul 2010-2011 am efectuat diferite activitati de voluntariat la o asociatie mica, nu sunt membru in asociatie, doar m-am oferit la organizarea activitatilor pentru a oferi suport cazurilor sociale sau alte activitati.
In acel timp nu lucram, am terminat liceul si inca nu eram inscrisa la facultate.
Acum voi aplica la un job, la care mi s-a spus ca m-ar ajuta sa am o adeverinta ca voluntar din perioada respectiva, ar fi un plus pentru recrutare si s-ar considera experienta in munca.
Cei care se ocupa de asociatie nu au mai eliberat astfel de adeverinte.
Cum ar trebui procedat?
A trecut destul de mult timp si cum mi-ar putea elibera acestia un act doveditor?
Oare ma puteti ajuta cu un raspuns in acest sens?
Eu fiind in risc maternal, daca promovez examenul, cum se procedeaza pentru incadrarea pe noua functie? Momentan contractul este suspendar fiind in risc, nu?
Raman direct in medical din noua functie?
Banuiesc ca trebuie sa merg din nou la medicina muncii pentru raportul de risc, locul de munca si conditiile fiind aceleasi, duc si acest raport la med de familie si el elibereaza in continuare concediul de risc?
Normal in 28 aprilie ar trebui sa merg sa imi dea risc in continuare pentru luna mai.
Sunt persoane care spun ca daca dau examen acum in risc maternal, nu o sa ma poata incadra pe noua functie pentru ca e suspendat contractul pe perioada riscului, atunci daca promovez nu pot fi pusa pe noua functie?
Multumesc frumos!
Eu fiind in risc maternal, daca promovez examenul, cum se procedeaza pentru incadrarea pe noua functie? Momentan contractul este suspendar fiind in risc, nu?
Raman direct in medical din noua functie?
Banuiesc ca trebuie sa merg din nou la medicina muncii pentru raportul de risc, locul de munca si conditiile fiind aceleasi, duc si acest raport la med de familie si el elibereaza in continuare concediul de risc?
Normal in 28 aprilie ar trebui sa merg sa imi dea risc in continuare pentru luna mai.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Banuiesc ca nici indemnizatia pentru concediul de crestere copil nu ca fi afectata cu nimic, nu?
Bună seara
Sunt în concediu de risc maternal și aș dori să particip la un concurs pentru ocuparea unei alte funcții la același angajator.
În cazul în care aș promova, voi avea alt contract de muncă pe altă funcție, rămân în risc maternal în continuare, însă ce se întâmplă cu concediul prenatal, nu voi avea 6 luni în funcția nouă, conform OUG 158/2005, dacă contractul de muncă încetează și începând cu ziua următoare se încheie alt contract, există stagiu de asigurare pentru concedii medicale fiindcă am lucrat de câțiva ani fără întrerupere?
Mă poate afecta cu ceva la indemnizatia pentru creștere copil faptul că voi avea un nou contract de muncă la același angajator?
Mulțumesc!
Ati putea sa imi spuneti unde gasesc un articol de lege sau unde este specificat ca se cer doua avize de la medici? Pentru ca medicii de medicina muncii spuneau sa duc la medicul care face medicina muncii pentru jobul cu salariu mai mare si as vrea sa le spun ca este specificat.