avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Justme5150

Activitate Justme5150

Bună ziua!Dacă soțul meu este decedat și copilul primește pensie de urmas,ce se intampla daca îmi voi schimba numele,fie ma recasatoresc,fie voi trece la numele de fata?Exista posibilitatea ca,copilul sa numai primească pensie ?
Bună dimineața!Referitor la pensia de urmas.Am trimis adeverință la casa de pensii a MAI pe data de 15 noiembrie și ulterior am primit și o scrisoare în care mi se spune că după trimiterea adeverinței se va relua plata pensiei și cea suspendata însă pe data de 10 ale fiecărei luni se virează pensia pe card și când pica în weekend ca și acum ,luam pe data de 8 dar acum nu .Oare nici luna asta nu iau pensia?căci nu au specificat daca în decembrie sau ianuarie.Multumesc!
Bună ziua!Dacă am pierdut pensia de urmas a copilului care are 16 ani pe luna noiembrie căci nu am dus adeverință de la scoala cand a trebuit și am dus luna aceasta,mi se restituie banii pierduți următoarea luna?Mulțumesc!
Îmi cer scuze,nu am știut.Va mulțumesc frumos pentru răspuns.Mai aștept pana luni și am sa duc adeverinta în caz ca nu întra pensia
Mulțumesc!Sunt un pic derutata căci pe luna octombrie a primit pensia deși n am trimis adeverință crezând ca este valabila cea din luna mai

Cornel Vasile a scris:

În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș
[ link extern ]

Am primit pe octombrie iar noiembrie trebuia pe data de 10 și nu am primit nimic încă,poate totuși luni 13noiembrie ,dacă nu clar s a suspendat pe luna asta

Dapix a scris:

Suntem în luna noiembrie 2023 a noului an școlar. Dacă ați primit pensia și pe luna noiembrie 2023, însemnă că totul e ok.

Mulțumesc!Eu am dus în luna mai 2023 cand a împlinit 16 ani și am zis ca este valabila anul acesta

Dapix a scris:

Normal că în fiecare început de an școlar trebuie să duceți adeverintă, să știe și să aibă document la dosar că nu a abandonat școala. Unii abandonează școala pe parcurs, și nu mai au dreptul la pensie.

Buna dimineața!Băiatul meu în vârstă de 16 ani primește pensie de urmas și am trimis adeverință precum ca urmează cursurile în continuare .Întrebarea mea este:trebuie dusa adeverință în fiecare an când începe un nou an școlar?Mulțumesc!
E și asta o varianta cu chitanță.Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Sau solicitati chitanta pentru suma retinuta ...

Asa am sa fac dacă se mai intampla acest lucru,numai semnez statul de plata .mulțumesc!

ibn a scris:

Pai atunci nu semnati decat daca primiti suma inscrisa in statul de plata, sau indreptati-va spre alt angajator. Succes!