avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate rojenka

Activitate rojenka

As fi recunoscatoare deasemeni cui imi poate recomanda un notar cu experienta ptr aceasta problema. Notarul la care am apelat pina acum pare cam lipsit de experienta, iar banca nu pare interesata in a rezolva cazul.
Obiecte pierdute din cerificatul de succesiune!!!

Buna ziua!
Acum 3 ani cumnatul meu a decedat, iar succesoare i-a fost sora mea. Conform certificatului de succesiune dupa cumnat, sora mea a mostenit un cont bancar al sotului decedat. La scurt timp sora mea a decedat si ea, fara a executa succesiunea conform certificatului. Neavind copii eu sint succesoarea surorii mele. In urma unei verificari recente, la banca, am aflat ca acel cont bancar al cumnatului exista si nu a fost niciodata transferat pe numele surorii mele, drept ptr care respectivul cont a fost omis din certificatul de succesiune dupa decesul surorii mele.
Poate, va rog, cineva sa ma ajute cu pasii/actele necesare ptr recuperarea contului bancar din certificatul succesoral dupa cumnatul meu, si netransferat/neoperat pe numele surorii mele ?
Multumesc!
Buna ziua!
Din dorinta de a respecta o promisiune facuta cuiva drag, as dori sa deschid un centru de consiliere psihologica. Spatiul exista deja, intr-o statiune turistica, dar m-ar interesa care ar fi pasii spre autorizare. Serviciile oferite ar trebui sa fie in regim "pachet de vacanta" sau ceva similar si sa se adreseze doar bolnavilor care au inca capacitatea de a-si controla propriul tratament ( exclus tratamente/ingrijiri medicale ce necesita asistenta medicala profesionala). Ati putea sa ma ajutati cu citeva indrumari, va rog?
Multumesc!
Buna Ziua!

Revin si eu cu intrebarea de mai jos:

Asa cum se stie, la angajare , si pe urma anual, functionarul public trebuie sa completeze o declaratie de avere. Aceasta este publicata pe internet atita timp cit statutul angajatului nu se schimba. Ce se intimpla cu aceasta declaratie dupa decesul functionarului? Mai trebuie ea sa ramina in continuare publica sau nu? Daca da, cit timp?

Orice ajutor va fi apreciat.
Multumesc!
Răspuns la discuția Cererea auditului financiar.
Poate fi cerut auditul de cineva din afara firmei, in cazul in care din datele publice se evidentiaza neclaritati in operatiunile financiare?
Buna ziua!

As dori sa stiu cine poate cere si care sunt regulile pentru initierea unui audit autorizat extern ( statutar cred ca se numeste) al unei firme.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
As avea doua intrebari:

1.In cazul unui contract de inchiriere imobil, chiriasul "a uitat" sa predea cheile imobilului la data convenita. Trebuie chiriasul sa plateasca chirie pentru perioada respectiva?

2. Functionarul public trebuie sa completeze o declaratie de avere , care este publica pe internet atita timp cit statutul angajatului nu se schimba. Ce se intimpla cu aceasta declaratia dupa decesul functionarului? Trebuie sa ramina in continuare publica sau nu?

Multumiri in avans pentru raspuns!
Teoretic... ;)
Inca o intrebare. In calitate de succesor, pot cere la banca un extras de cont pentru conturile inchise ale surorii mele? Pentru a putea cere bancii extrasul de cont, e nevoie ca aceste conturi ( chiar si inchise ) sa fie incluse pe documentul de succesiune ?
Multumesc mult pentru raspuns !
Partajul ar fi cea mai buna solutie, probabil. Dorinta mea a fost ca succesiunea sa se faca cu partaj, dar parintii au refuzat. Una din ultimele dorinte a surorii mele a fost sa isi traiasca batrinetea intr-una din proprietatiile pe care le-a detinut. Si-a amenajat-o in acest scop,dar din pacate destinul a decis altceva. In memoria ei si din respect pentru ultimele sale dorinte ( care au fost si sint ignorate total de parintii mei ) , doresc sa pastrez acea proprietate asa cum este, dar sa o folosim cu totii in functie de nevoie. Parintii mei insa au sugerat inchirierea gratis a acestei proprietati unei rude. Acesta e un alt motiv pentru care doresc sa fac acte cu conditii clare de folosinta, adica sa restrictionez acest gen de acte caritabile.