avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Conform succesiunii dupa sora mea, mi-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Conform succesiunii dupa sora mea, mi-a revenit 50% ...

Buna ziua!

Conform succesiunii dupa sora mea, mi-a revenit 50% din proprietatiile sale.Restul a revenit in mod egal parintilor mei ,supravietuitori.
As dori sa stiu care ar fi calea legala ( daca exista) prin care pot acorda parintilor mei dreptul total de folosinta asupra bunurilor, dar in acelasi timp sa blochez orice posibilitate de a instraina proprietatiile, fie chiar si temporar ( inchirierea proprietatii in care nu locuiesc).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rojenka , utilizator 15:17, 24 Aprilie 2023
Nu puteți bloca înstrăinarea.
Părinții sunt proprietari exclusivi pe jumătatea lor și o pot vinde cui doresc.
La fel și dvs.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc de raspuns.
Nu ma refeream la partea lor ci la partea mea pe care doresc sa le-o las spre folosire, dar cu acte in regula si sa ma asigur ca nu o vor instraina sau inchiria.
Le dati drept de uzufruct sau incheiati un contract de comodat.
De drept de folosinta pe o cota parte indiviza, ideala si abstracta...n-am auzit.
@gi-jane2 : Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
rojenka, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)
Mostenire ci-ci ci-ci Am mostenit impreuna cu doi frati si mama un apartament cu 4 camere, dupa decesul tatalui. Am facut susccesiunea. In apartament locuieste unul din frati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)