avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cererea auditului financiar.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cererea auditului financiar.

Buna ziua!

As dori sa stiu cine poate cere si care sunt regulile pentru initierea unui audit autorizat extern ( statutar cred ca se numeste) al unei firme.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ToaderConsultanta , utilizator 12:18, 13 Octombrie 2023
Auditul poate fi solicitat de oricare dintre asociati, chiar si de catre administrator, ori de cate ori sunt aspecte care trebuie clarificate, sau pur si simplu pentru confirmarea si intarirea convingerii ca toate operatiunile financiar -contabile au fost intocmite conform legislatiei in vgoare.
Poate fi cerut auditul de cineva din afara firmei, in cazul in care din datele publice se evidentiaza neclaritati in operatiunile financiare?
daca societatea nu este de interes public, atunci auditul nu poatefi solicitata decat de asociatii sau administratorul societatii. In cazul in care se constata ca sunt neconcordante intre situatiile financiare si realitate, acestea pot fi corectate ulterior , la momentul constatarii lor prin intermediul contului 117. In cazul in care aveti interes in constatarea acestor neconcordante , depuneti o informare in acest sens la ANAF, documentata si explicata privind constatarile dumneavoastra, iar ANAF-ul in urma unui control stabileste, sau nu diferente financiare/ fiscale fata de situatiile depuse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzorul unei asociații de proprietari din 2012,semnalează ... paulica_67 paulica_67 cenzorul unei asociații de proprietari din 2012,semnalează in luna februarie2023 că în urma introducerii unui program de administrare introdus în 2018 ... (vezi toată discuția)
Demisii cenzori si contractare auditor financiar ela-ela ela-ela Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar: In anul 2011 membri comisiei de ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala coto coto In baza constatarilor stabilite prin proces verbal de Curtea de Conturi, intr-o institutie publica,atunci cind ,nu rezulta ,in opinia noastra,un prejudiciu ... (vezi toată discuția)