avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate camelia21

Activitate camelia21

Buna ziua!Am si eu o problemuta la care mam gandit sa va cer sfatul d-voastra!
In certificatului de urbanism la o constructie existenta se cere obtinerea de avize de la unele institutii!Problema mea ar fi...ce trebuie sa obtin eu pt avizul utilitati?aviz de amplasament sau aviz de bransament?In ce lege se gaseste precizat?
Va multumesc!
Răspuns la discuția SOMAJ!
Cotizarea este 0.5% -angajator si 0.5% -angajat...am fisa fiscala de la vechea firma ca mi a platit datoriile la somaj si o sa imi dea si la noua firma ca a platit pe acea luna in care am lucrat!
Răspuns la discuția SOMAJ!
Odata ce s-a semnat un cim pe perioada determinata banuiesc ca se desface automat cf art 65 nu?
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
Discuție SOMAJ!
Buna seara!
Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele aduse de patron,maine am sa imi dau demisia!Intrebarea mea ar fi...daca a 2-a zis as semna un cim pe o perioada determinata de 1 luna de zile cu un alt angajator(am minim 12 luni cotizate la stat),stiind ca pot sau somaj cf art 65 alin 1, pot sa iau idemnizatia de somaj in urma acestui cim?
Răspuns la discuția cote somaj!
Deci inteleg ca la un salar de baza de 1200 ron trebuie sa plateasca numai 0.5% si daca am cel putin 12 luni cotizare pot sa intru in somaj?nu are treaba cotele la sanatate,fond de risc si celelalte cu indeminizatia de somaj?
Va supar putin cu intrebarile mele dar vreau sa inteleg totul clar!
Răspuns la discuția cote somaj!
Nu stiu daca mam facut inteleasa...ma refer ca trebuie platit numai somajul care e in procent de 0.5% sau si santatatea de 20.8%,fond invatamant,etc...trebuie toate procentele platite sau numai la somaj 0.5% atat angajatorul cit si angajatul?
Multumesc!
Discuție cote somaj!
Buna ziua!
Ca sa poti intra in somaj ce cote trebuie platite de angajat si angajator la stat?Sanatatatea(cas) si somajul?sau toate cotele(cass,fond invatamant,accidente,etc)?
Multumesc!
Răspuns la discuția calcul datorii la stat?
Va multumesc mult!Am inteles acum!O zi cit mai frumoasa!
Răspuns la discuția calcul datorii la stat?
Va multumesc pt site dar tot nu sunt lamurita in totalitate...mai excat vreau sa stiu totalul de bani ce trebuie dati la stat de ambii, atat angajatorul cit si angajatul pt un salar de 1200 ron:((,
Cum se calculeaza cit trebuie sa dea la stat angajatorul privind cas,somaj,etc pt un angajat...de ex eu am minimul pe economie de 1200 ron...cit da angajatorul taxe pt mine si cit dau eu...ma interseaza totalul de taxe dat de angajator+angajat!
Cu stima!