avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cote somaj!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cote somaj!

Buna ziua!
Ca sa poti intra in somaj ce cote trebuie platite de angajat si angajator la stat?Sanatatatea(cas) si somajul?sau toate cotele(cass,fond invatamant,accidente,etc)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:07, 30 Septembrie 2009
Pentru obtinerea indemnizatiei de somaj este necesar ca societatea sa-si fi platit contributiile la somaj, fapt pt care se elibereaza si o adeverinta tip.
Trebuie platit somajul pentru angajat si angajator.
In Lg.76/2002 spune, la art.34, ca "Constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asig. pentru somaj.....sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora"
Puteti solicita angajatorului o adeverinta din care sa reieasa faptul ca eu fost achitat contributiile.
Nu stiu daca mam facut inteleasa...ma refer ca trebuie platit numai somajul care e in procent de 0.5% sau si santatatea de 20.8%,fond invatamant,etc...trebuie toate procentele platite sau numai la somaj 0.5% atat angajatorul cit si angajatul?
Multumesc!
Colega @grace_r v-a raspuns simplu si clar:
Pentru obtinerea indemnizatiei de somaj este necesar ca societatea sa-si fi platit contributiile la somaj, fapt pt care se elibereaza si o adeverinta tip.

Alte discuții în legătură

Pfa - dependent Spider06 Spider06 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu descurcarea urmatoarei situatii: Persoana fizica autorizata, care, in baza unui contract cu o firma, presteaza o ... (vezi toată discuția)
Contributia cas Andreea Calin Andreea Calin Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca stiti care este contributia pentru CAS pe care trebuie sa o plateasca o persoana fizica.De asemenea, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu, ca si angajator... CrissMGC CrissMGC Buna ziua, Revin cu o intrebare la dumneavoastra intrucat nu sunt in cunostinta de cauzasi nici nu am gasit informatii pe internet... Referitor la salariuii, ... (vezi toată discuția)