avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate RickS.

Activitate RickS.

Răspuns la discuția O arestare - doua dosare
Am primit o amanare a pronutarii de la curtea de apel, sper ca o sa iese bine. Mulțumesc pentru timpul acordat.
Mult aucces!
Fapta 1: 2019
Fapta 2: 2022 corect!
In timp ce eram in arest preventiv in 2022 mi s-a adus la cunostinta ca voi fi trimis in judecată ulterior si pentru fapta din 2019. Fapta din 2019 nu a fost descoperită dupa incheierea procesului din 2022, de aceea cred ca nu ma incadrez la art 97 si nici instanta nu m-a incadrat acolo. Eu doresc includerea dosarului din 2019 ca act material in la cel din 2022. Din cate am discutat cu avocatul este posibil si legal si asta am adus si in vederea instantei de apel.
Iar in prima instanta a fapei1(2019) am primit 9 luni defapt, fiind concurs am primit la pedeapsa totala doar 3 luni.
Sunt plecat in Germania de 2 ani, am adus acte doveditoare ca am lucrat acolo, ce vreau defapt sa spun este faptul ca am convins instanta ca sunt o persoana integrata in societate. Deci ce sanse credeti ca am ca instanta sa uneasca dosarele?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Este posibil sa se strice socoteala.
Vorbiți cu avocatul ca sa vada și sa calculeze exact pedepsele.
Șanse ar fi la o suspendare dar numai în anumite condiții.

Cat privește reabilitarea nu este împlinită.
O sa va explice avocatul mai multe ca sunt multe de explicat.

București 2024

Imi puteti spune ce conditii va rog? As vrea sa scriu un memoriu si daca respectivele conditii sunt indeplinite as vrea sa reamintesc asta instantei in memoriu. Am pus problema de contopire, asta e cartea pe care am mers si din punct de vedere legal este posibil. Avocatul bun sincer, si-a dat interesul si a fost foarte clar si explicit la proces.
Fapta s-a petrecut inainte sa fiu arestat in 2022, nu ma incadrez in art 97, este mai veche si concurenta. Am cerut in instanta contopirea dosarelor, din punct de vedere legal este posibil. Problema este perioada de timp dintre dosare care este cam mare chiar si asa este posibila contopirea dosarelor. In instanta am primit pedeapsa 3 luni dar cu cei 3 ani de la dosarul din 2022 depasesc limita de 3 ani. Acum astept pronuntarea apelului. Instanta este convinsă ca sunt o persoana integrata si ca nu mai am treaba cu drogurile, nu mi s-ar parea normal sa ma bage iarasi acum reabilitat consider eu.
Care sunt sansele ca magistratii uneasca dosarele si sa scap cu suspendare?
Buna ziua! In 2022 am fost prins de diicot si am primit o suspendare de 3 ani. Ulterior am fost trimis in judecata pentru un dosar mai vechi din 2019 de care habar nu aveam. In dosarul din 2019 exista o proba audio in care am vandut 5g unui martor colaborator DIICOT. In dosarul din 2022 am fost arestat preventiv 9 luni, cand am iesit m-am mutat in Germania si mi-am refacut viata total fara droguri. Acum o saptamana am ramas in pronuntare in dosarul din 2019 iar singura carte a mea ar fi ca magistratii sa considere fapta din 2019 ca act material a celei din 2022(fiind pedepsit pentru forma continuata). Sunt curios daca chiar am sanse ca magistratii sa faca asta. In ambele dosare este vorba despre trafic de droguri de risc. Chiar nu se tine cont de faptul ca m-am reabilitat si ca sunt o persoana ok in societate? Nu mi se pare corect faptul ca am fost prins o data si am 2 dosare. Mulțumesc!
buna ziua, in 2019 s-a inceput un dosar de trafic de droguri de risc impotriva mea. ca si probe au o singura inregistrare audio si ca as fi vandut 5g cannabis unui martor colaborator, tranzactie pe care eu unu nu mi-o amintesc sa o fi facut, este suficienta aceasta proba pentru a putea si condamnat? si sunt curios in cat timp s-ar inchide dosarul daca ramana asa?
deci cum ar venii sunt la mana instantei iar singura carte pe care as pute-o eu juca ar fi de cetatean model. in prezenta mea la procuror avocatul nu prea a vorbit nimic, poate au avut ei o discutie la telefon despre care eu sa nu stiu, ideea e ca nu-mi garanteaza avocatul abosolut nimic, initial mi-a zis ca o rezolvam acum mi-a zis ca am sanse si asta ma cam nelinisteste. cat despre probe este una singura, o inregistrare audio si cele 5g vandute dar nu stiu cat de relevanta e avand in vedere ca eram mai multe persoane in casa cand s-a intamplat actiunea respectiva si sincer sa fiu nici nu-mi amintesc despre vanzarea respectiva a fost acum 4 ani dar din moment ce avocatul mi-a spus sa dau declaratie si eu am dat-o si mi-am luat fapta nu mai am ce face. Dumneavoastra Domnule Lascoschi imi puteti face o recomandare despre cum ar trebuii s-o joc?
imi puteti spune va rog cine decide avest lucru, procurorul sau instanta? cand am fost la procuror mi-am recunoscut fapta si am dat declaratie si am mentionat ca doresc acord de recunoastere. momentan nu am putut face un acord deoarece astept raspus de la curtea de apel. simt ca avocatul mai vrea bani de la mine in ciuda faptului ca a primit peste 5000e si eu consider ca nu a facut nimic, la procuror nu a incercat sa-mi obtina nimic, nu s-a facut nici o negociere, doar m-a pus sa dau declaratie si atat. am facut rau ca am dat declaratia? eu mai banuiesc si ca dovezile erau insuficiente, altfel m-ar fi trimis in judecata mai devreme pentru fapta din 2019, ei s-au sesizat acum cand m-au prins cu plantatia in 2022. mai vreau sa mentioanez ca faptele sunt facute in orase diferite. ma puteti ajuta va rog sa inteleg situatia cum este defapt, sunt foarte consufz. avocatul mi-a mai spus ca am 60% sanse sa scap si ca imi recomanda sa beneficiez de art. 15 dar nu-mi spune nimic concret, chiar este posibil asa ceva? mi se pare bataie de joc, nu pot deloc sa-mi dau seamna ce are in cam si asta ma macina rau zi de zi. ce recomandare mi-ati putea face?
Super, mi-ati dat o veste bune, inseamna ca pot avea incredere in avocatul meu si ca nu batea campii cand mi-a spus asa. multumesc si mult succes!