avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Activitate Miron1992

Activitate Miron1992

Bună ziua...am văzut în monitorul oficial legi noi pt deținuți,din câte știu în luna octombrie se baga dosarele în comisie sau în instanta și se mai fac eliberari. Exista vreo șansă ca și anul acesta în aceasta luna sa se mai facă eliberari dinbpenitenciare? Va multumesc
Bună ziua....soțul meu e în penitenciar de 5 luni,eu am rămas singura cu doi copii acasă,sunt singura care lucrează pe un salariu de nimic,din el trebuie sa îmi plătesc facturile,ratele sa cresc copii și trebuie sa îl întrețin și pe el acolo. Ce pot sa fac ,unde sa scriu ,la cine sa apelez sa îl pot scoate de acolo prin eliberare condiționată sau sa îl aduc în arest la domiciliu,măcar sa aibă cine avea grija de copii sa nu mai fie nevoie sa plătesc pe nimeni sa stea cu ei. Îmi este foarte greu sa ma descurc singura. Menționez ca el are de săvârșit 1 an și 4 luni,nu e sentința mare...5 luni le are făcute deja. Va mulțumesc pt orice sfat as primi.
Din câte știu un an în închisoare sunt 8 luni calendaristice deci normal ar avea 1 an și 4 luni dar dacă iese la munca și face și cursuri,e foarte posibil sa iese mai devreme de un an,asa mi.au zis mai mulți avocați.

SM LEGAL CONSSULT a scris:

1 an si 6 luni

Și din 2 ani cât înseamnă 2/3 din pedeapsa?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Dupa ce executa 2/3 din pedeapsa poate fi propus ptr eliberare conditionata de catre comisie , daca nu a fost sanctionat si a avut comportament ireprosabil . Prin urmare, numai instanta va decide dar cel mai devreme dupa ce executa 2/3 din cei 2 ani.

Știe cineva dacă se fac gratieri? Auzisem ceva de gratiere dar nu știu nimic concret...s.a aprobat legea grațierii??? Mulțumesc
Viitorul meu soț are scris pe hotărâre ca are de ispășit 2 ani de închisoare, cât ar trebui sa fac normal pt ca știu ca un an calendaristic în închisoare e mai puțin. Și cât ar trebui sa facă ca să fie eliberat condiționat? Menționez ca deja este de o luna acolo și a avut comisie de regim și i s.a zis ca este la regim semi deschis pt 4 luni? După aceste 4 luni nu ar putea ieși la domiciliu prin eliberare condiționată? Ar putea fi scos pe semnătura și garantat pentru el de către parinti sau eu și părinții mei as putea face asa ceva? Va multumesc