Nu erati obligat sa acceptati , angajatorul ofera ce posturi vacante are ...
Pretul metru cub apa difera de la o lacalitate la alta
Puteti verifica pretul utilitatilor accesand site-ul furnizorului de apa care opereaza in localitatea dv
Apartamentul este dotat cu aparate individuale contorizat consum?
Am banuit bine ca sunteti la ANL...
Nu conteaza. important este ca dvs. sa aduceti un instalator priceput si sa constate ce probleme aveti pe-acolo cu By-pass -ul.
Va mai dau o idee: neavand administartor propriu, fiecare raporteaza ce cantitate de apa doreste (de fapt, raporteaza consumuri mult mai mici), iar diferentele (neinchiderele rezultate dintre cantitatea fasturata si consumul declarat), intra pe asa-zisele pierdei care se repartizeaza, probabil la toata lumea, proportional cu nr. de persoane - astfe incat, daca dumneata consum 6-7 mc, vi se mai adauga inca 3-4 mc... Ei, aici "jocul" esteca odata se declara mai bine, alteori nu si totdeauna costul apei calde difera de la luna la luna.
In prima faza, organizati la 1-2-3 luni verificarea apometrlor (indecsi, sigilii, by-pass-uri)
Cum v-am mai zis - stati de vorba cu vecinii si organizati-va in asociatie de chiriasi, cereti in acest sens sprijinul autoritatilor (proprietarul) si angajati-va un administrator profesionist.
Succes!
Pretul metru cub apa difera de la o lacalitate la alta
Puteti verifica pretul utilitatilor accesand site-ul furnizorului de apa care opereaza in localitatea dv
Apartamentul este dotat cu aparate individuale contorizat consum?
Salut,
Nu stiu de ce, dar cred ca acest topic a mai fost discutat pe aici...
Asadar apa calda este formata din doua componente: apa rece si emergie termica necesara incalzirii apei reci.
Mai nou, furnizorii de energie termica au atasat la fiecare scara de bloc o cutie de distributie in care au cele doua gigacalorimetre (apa calda si incalzire), plus robinetii si conectica respectiva.
Deci, ce face furnizorul? In punctul termic din cartier, incalzeste apa rece si o trimite la blocurile pe care le deserveste. Masoara cantitatea de apa calda pe care o consuma proprietarii si tot la nivelul cutiei de distributie, masoara cantitatea de energie termica, astfel incat, pe factura care ajunge la asociatia de proprietari, adminul stie ca la blocul tau au intrat xx mc ubi de apa si yy Mwatt energie termica. Urmeaza calculul costurilor, functie de pretul celor doua componente.
Efectiv, la noi la Iasi, pretul apei reci este de aprox. 15,53 lei/mc, iar incalzirea unui mc de apa rece este de aprox. 10 lei - deci costul unui mc de apa calda va fi de aprox. 25 lei /mc - si asta in fiecare luna.
Parca s-a mai scris ca este posibil ca as. prop. sa fi gresit costurile in luna anterioara si la un moment dat le-a "reglat"...
In legatura cu situatia la gaze naturale - nu ma pot pronunta, deoarece nu am informatii.
Este posibil sa aveti centrala de bloc si atunci ceea ce am scris mai sus nu este valabil la voi. In acest caz, com. executiv si proprietarii "fac cartile" ... Dar totul este comunicarea cu cei implicati, altfeldiscutam discutii !
In cazul unei avarii ar trebui sa creasca consumul beneficiarului, asta daca avaria a avut loc dupa contor, pana... este treaba furnizorului... nu pretul serviciului/apei...
Legat de pret... ar trebui sa intrebati furnizorul si sa cititi contractul, nu este ok sa dublezi si ceva pretul de la o luna la alta...
Daca nu e o eroare, posibil sa fi fost o avarie, cu pierderi mari. Tariful apei se avizeaza de catre ANRSC si nu cred ca s-a dublat intr-o luna.